Tíz fővel emelkedett a fertőzöttek száma, ketten elhunytak

Koronavírus Sajtóközpont
megjelent:

Véget ért a négy napig tartó kedvező folyamat, ismét nőtt az elhunyt koronavírus-fertőzöttek száma. Két idős krónikus beteg vesztette életét. Jelenleg 131 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

Tíz újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4220 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 591-re emelkedett az elhunytak száma.

A járvány kezdete óta 2887-en már meggyógyultak, az aktív fertőzöttek száma így jelenleg 742 fő. Az aktív fertőzöttek 38%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 47%-a budapesti. Az utóbbi napokban Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékben emelkedett a legnagyobb arányban az azonosított COVID-19-fertőzöttek száma.

COVID-fertőzöttek száma Magyarországon 2020. július 9.

Világszinten az összes fertőzött száma tegnap átlépte a 12 millió főt, ugyanis egyetlen nap alatt 213 279 új beteget azonosítottak. Ez a második legmagasabb napi érték a járvány kezdete óta. Az új esetek csaknem felét két országból jelentették: az Egyesült Államokban 61 848, Braziliában 41 541 új koronavírus-fertőzöttet találtak.

Európában Oroszországban, Ukrajnában, Franciaországban, Nagy-Britanniában és Romániában nőtt a legnagyobb mértékben a betegek száma, de lakosságszám-arányosan Szerbiában, Horvátországban, Portugáliában és Svédországban is sok az új fertőzött.

(WEBBeteg összeállítás - koronovirus.gov.hu, worldometers.info)

Cikkajánló

Krónikus fejfájás
Krónikus fejfájás

Tippek krónikus fejfájásban szenvedőknek.

Hátfájás
Hátfájás

Mit érdemes tudni a hátfájásról?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.