• Számos újdonsággal indul az Astellas-díj - Az év orvosa 2012

    Szerző:
    WEBBeteg

    Ismét díjazni fogják a kiemelkedő emberi és orvosi teljesítményeket, idén néhány technikai újdonsággal és egy újabb kísérő pályázattal indul az Astellas-díj - Az év orvosa 2012 pályázat – jelentette be Dr. Markovich György, az Astellas Pharma Kft. ügyvezető igazgatója és egyben az Astellas-díj alapítója, valamint Dr. Oberfrank Ferenc, a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetségének (MOTESZ) alelnöke.

    Jelölje Ön is orvosát!


    2013. január 1-jén éjfélig, az info@astellasazorvosokert.hu e-mail címen bárki beküldheti saját kezelése, gyógyulása történetét az Év orvosa pályázatra, s jelölheti ezzel kedvenc orvosát az Astellas-díjra.

    A nemes megmérettetésre – melyen a legkiválóbb emberi és szakmai teljesítményeket kutatják fel és mutatják be a nyilvánosság előtt – először 2007-ben volt lehetőség. Azóta a betegtörténeteken, jelöléseken és az értékeléseken keresztül közel 700 gyógyító életébe, mindennapi munkájába tudtunk bepillantani. A tavalyi pályázat egyik újdonsága volt, hogy a közönségjelölés mellett a szakmai felterjesztések is zöld utat kaptak. A kezdeményezés sikeresnek bizonyult, ezen a vonalon egyetlen év alatt közel 80 orvos vált az Astellas-díj várományosává. 2011-ben további újdonságot jelentett, hogy az „Év Orvosa” pályázat mellett – a média nyitottságát és partnerségét bizonyítva – az újságírók, szerkesztők és riporterek számára „Média az orvosokért” címmel pályázati lehetőség nyílt, amely a kiemelkedő orvosi helytállásról, áldozatkészségről és a pozitív történetekről készült cikkeket, híradásokat, valamint egyéb anyagokat gyűjtötte össze.

    Hirdetések

     Hogyan jelölheti orvosát a versenyre?


    Közönségjelöltet bármely magánszemély állíthat, aki saját kezelésének, gyógyulásának történetét megírja, és azt e-mailen, az info@astellasazorvosokert.hu címre beküldi a pályázatra. E történetekkel kapcsolatban alapvető elvárás, hogy a bemutatott orvos emberségét, példaértékű hozzáállását és emberi értékeit egy valós szituáción keresztül, a lehető legszebben, leghitelesebben mutassa be. (Kérjük, hogy a történetek hossza lehetőleg ne haladja meg a 2 oldal terjedelmet!) A 2012-es pályázaton csak olyan történettel lehet érvényes jelölést kezdeményezni, amely valóban a 2012-es esztendőhöz kötődik. (Minden esztendőben az adott év legjobb teljesítményei versengenek egymással.)

    „Az Astellas-díj alapítójaként büszke vagyok minden felterjesztett és elismert orvosra, aki emberséges és szakmailag is kimagasló munkájával betegei bizalmát és a szakmai környezet elismerését egyaránt kivívta. Hálás vagyok a Zsűri valamennyi tagjának és mindazoknak, akik immár hatodik éve fáradoznak azon, hogy a legnagyszerűbb teljesítmények az egészségügy területén is méltó elismerést kapjanak. Úgy hiszem, az Astellas-díj mára beérett; nem csak az orvosoknak, hanem az egészségügyi szakdolgozóknak és a pozitív híreket felvállaló újságíróknak is méltó elismerést jelent. Bízom benne, hogy e törekvés a jövőben egyre szélesebb kört vonz majd, s ezáltal még többen és többet tehetünk majd hazai gyógyító szakembereink elismertségéért” – nyilatkozta Dr. Markovich György, az Astellas-díj alapítója.

    A tájékoztatón elhangzott: a szervezők az idei pályázat előkészítése során sokat merítettek az elmúlt öt év tapasztalatából. Mivel az „Év orvosa” pályázat indulása óta a gyermekorvosokra eddig kevesebb figyelem vetült, ezért 2012-ben az „Év orvosa” pályázat mellett egy újabb megmérettetést is útnak indítanak „Astellas Gyermekrajz Pályázat” címmel. –„Azt reméljük, hogy a gyermekek munkái és igyekezete kapcsán az elkövetkezendő hónapokban még több szó esik majd a nagyszerű gyermekorvosokról is.

    Erre a pályázatra a 9-14 éves korosztályban, három korcsoportra bontva azon gyerekek rajzait, zsírkréta és egyéb munkáit várjuk, akik szívesen bemutatják doktor nénijükkel/doktor bácsijukkal kapcsolatos legkedvesebb történetüket” – fogalmazott Morva Gábor, az Astellas Pályázati Iroda vezetője.

    „Az elmúlt év igazi mérföldkő az Astellas-díj – Az év orvosa pályázat életében. Az, hogy a szakma lehetőséget kapott legjobbjai felkutatására és széles nyilvánosság előtt történő elismerésére, az nem csak az ünnepelt Kolléga, hanem valamennyi gyakorló orvos számára motivációt jelent. Manapság, amikor az orvosok társadalmi presztízse mélyen a kívánatos szint alatt van, amikor e réteg komoly gondokkal küzd, az erkölcsi elismerés nagyon sokat jelent. Bizalmat épít a kollégák, a felettesek, a foglalkoztató intézmény és a betegek felé egyaránt. Ez pedig óriási dolog” – hangsúlyozta Dr. Perner Ferenc sebész professzor, az Év orvosa pályázat zsűrielnöke.

     Astellas-díj - Az év orvosa 2012


    A pályázat életre hívója és egyben egyik kiírója az Astellas Pharma Kft., amely immár hatodik esztendeje vállal aktív szerepet a hazai egészségügyi dolgozók társadalmi megbecsülésének fejlesztése, azon belül is az orvosi és az egészségügyi szakdolgozói hivatás általános elismertségének javítása terén. 2007-től „Astellas-díj – Az év orvosa pályázat” címmel az orvosoknak, 2011-től pedig – a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karával és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarával együttműködve – „Astellas-díj – Az év egészségügyi szakdolgozója” elnevezéssel az egészségügyi szakdolgozóknak hirdet pályázatot és adományoz díjat, hogy a legnagyszerűbb emberi és szakmai teljesítmények a szakma és a társadalom minél szélesebb rétegei számára ismertté és láthatóvá váljanak. A pályázat másik fő mentora a magyar orvostársadalom legnagyobb, önkéntes tagságon alapuló szervezete, a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége (MOTESZ). A szervezet 1966-ban 36 társaság részvételével alakult meg. Jelenleg mintegy 130 tagegyesülettel rendelkezik, amelyen keresztül közel 30.000 magyar orvossal, kutatóval és tudóssal áll kapcsolatban. A MOTESZ szakmai aktivitásai révén számos szervezettel és intézménnyel működik együtt.

    „Míg a közönségjelölések a betegtörténeteken keresztül leginkább a példaértékű orvos-beteg kapcsolatokra, a különleges emberi teljesítményekre irányítják rá a figyelmet, a szakmai jelölések azt kiegészítve a szakmai felkészültségre és a mindennapokban történő szakmai helytállásra teszik a hangsúlyt. A két vonal abszolút kiegészíti egymást, egymásra épül. Amikor arról esik szó, milyen a ma orvos ideálja, éppen e két aspektus metszetéről beszélünk. Az Astellas-díj – Az év orvosa pályázat már tavaly is bebizonyította, hogy ilyen orvosok szép számmal vannak jelen a hazai egészségügyi ellátásban. Az idei pályázat során a fókusz ugyanaz marad: emberi és szakmai vonatkozásban ismét a legjobbakat keressük” – hangsúlyozta Dr. Oberfrank Ferenc, az Év orvosa pályázat meghirdetésében partnerséget vállaló MOTESZ alelnöke.

    Néhány további technikai újdonság: a közönségjelölés során beküldött betegtörténeteknek mostantól mindig az adott pályázati évhez kell kötődniük, azaz a korábbi, több évvel, vagy akár évtizeddel ezelőtti esetek leírásával nem lehet érvényes jelölést kezdeményezni. A közönségjelöléssel, illetve a beküldött történetekkel kapcsolatos további változás, hogy azok előzsűrizését és a döntőbe továbbjutók kiválasztását idén már nem a pályázat szakmai zsűrije, hanem – a Szervezők felkérésére – a korábban Astellas-közönségdíjat nyert orvosok végzik majd. Az értékelés szabályai természetesen nem változnak.

    (www.astellasazorvosokert.hu/)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Szívinfarktus? Stroke?

    Szívinfarktus? Stroke?

    Dr. Vaskó Péter

    Milyen tünetekről ismerhetők fel? A korai felismerés és kezelés életmentő lehet.

    Kiurgó pulzus

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Elindult Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat!

    2016. december 20-án ünnepélyes sajtótájékoztató keretében indították el hivatalosan Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázatot az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatalban. A helyszín nem véletlen: a hivatal harmadjára támogatja a nemes versengést, amelynek célja, hogy az emberséges és szakmailag is elhivatott gyógyítókra, a példaértékű orvos-beteg kapcsolatokra és a háziorvosok kitartó, szolgálatkész munkájára irányítsa a szélesebb nyilvánosság figyelmét.

    Önkéntes orvosok végeznek vizsgálatokat Erdélyben

    Október 4. és 9. között ismét Erdélyben végez vizsgálatokat a Nemzetközi Gyerekmentő Szolgálat (NGYSZ) önkéntes orvos csapata - tájékoztatta az MTI-t a szervezet.

    Ki nyerte meg Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázatot 2014-ben?

    Zombor Gábor egészségügyi államtitkár és Balogh Sándor/ OTH/ OALI/ a zsűri elnöke átadták Az év praxisa a Kárpát-medencében díjait a hazai és a határon túli háziorvosoknak és munkatársainak az Emberi Erőforrás Minisztérium Arany János utcai épületében.

    Ugye önnek is van egy története?

    Finisben Az év praxisa a Kárpát medencében pályázat!

    Már csoportok is jelölhetők az Astellas-díj - Az év orvosa pályázaton

    Nyolcadik alkalommal hirdették meg ma a legkiválóbb és legemberségesebb hazai orvosok felkutatására és elismerésére létrehozott Az év orvosa pályázatot.

    A fiatalabb orvosok kitettek leginkább a betegek agressziójának

    Az orvosok 13 százaléka szerint kifejezetten gyakori, hogy a mindennapi tevékenység során a betegek jogi szempontból támadóan, fenyegetőzően lépnek fel a szakemberekkel szemben.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.