A professzorok klubot alapítottak

Szerző: WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró

A DE OEC (Debreceni Egyetem Orvos-és Egészségtudományi Centrum) Konferencia Központjában található az a Professzori Klub, amely szeptember 14-én kezdte meg tevékenységét. A gyönyörűen felújított volt Kenézy-villában a professzorok méltó helyen találkozhatnak, beszélgethetnek egymással.

Gondolatok az orvos-beteg kapcsolatról
Az egészségügy válsága a világ számos országában érzékelhető. Eltekintve az egyes régiók aktuális nemzetgazdasági, politikai irányvonalaitól, nem lehetséges-e, hogy az orvosokba vetett bizalom megrendülését az eltérő adottságú környezetekben hasonló folyamatok lejátszódása okozza? Lehetséges, hogy orvos és betege ma már alapvetően nem érti meg egymást, és ez vezet a kölcsönös bizalmatlansághoz, az együttműködés hiányához, végül a gyógyulási folyamat megtorpanásán keresztül a gyógyító tevékenység presztízsének csökkenéséhez?
Gondolatok az orvos-beteg kapcsolatról

Az egyetem professzorainak ez a hely nemcsak tapasztalatcserére, ötletek megvitatására szolgál: két-háromhavonta előadóesten, író-olvasó találkozón, koncerten vehetnek részt. A Professzori Klub védnöke prof. Dr. Fésüs László prorektor, akadémikus.

A megnyitón elmondta: a klub előzményének tekinthető a professzori sportverseny, ám a kapcsolatok építését ez a forma szolgálja a legjobban. Feladatként jelölte meg -10 évvel az integráció után- az egyetem további fejlesztését. Fábián István rektor szerint egy egyetem életében a legfontosabb szerep a professzori karnak jut. Itt, ebben a klubban otthonra találtak.

A tagság megtiszteltetés: egy közösséghez való tartozást jelent. A közösen kitűzött célok, az együtt megélt élmények, egymás véleményének megismerése gazdagabbá, színesebbé teszik mindennapjainkat, felüdülést, feltöltődést jelenthetnek” – emelte ki Dr. Oláh Éva egyetemi tanár, a Professzori Klub elnöke. A megnyitón Vásáry Tamás zongoraművész, az egyetem díszdoktora és Csikos Sándor színművész kápráztatta el a közönséget.

A Professzori Klub elnöksége: Prof. Dr. Oláh Éva (elnök), Prof. Dr Bartha Elek (alelnök), Prof. Dr. Csizmazia Zoltán (alelnök), Prof. Dr. Kövér Katalin (kincstárnok), Prof. Dr. Duffek Mihály (programfelelős).

(WEBBeteg - Czibere Anikó)

Módosítva: 2010.09.15 10:47, Megjelenés: 2010.09.15 10:47
Címkék: Professzor, Debrecen
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Adójóváírás betegség miatt -...

A személyi kedvezmény igénybevétele szempontjából a súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségek köre 2019. január 1-jén bővült utoljára....

Mi lesz velünk a járvány után? A...

Végre kinyitott az ország, és bár még fertőtlenítővel, néha maszkban, de végre újra „szabadok lehetünk”. Régóta vártunk erre. De vajon...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.