A professzorok klubot alapítottak

Szerző: WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró

A DE OEC (Debreceni Egyetem Orvos-és Egészségtudományi Centrum) Konferencia Központjában található az a Professzori Klub, amely szeptember 14-én kezdte meg tevékenységét. A gyönyörűen felújított volt Kenézy-villában a professzorok méltó helyen találkozhatnak, beszélgethetnek egymással.

Gondolatok az orvos-beteg kapcsolatról
Az egészségügy válsága a világ számos országában érzékelhető. Eltekintve az egyes régiók aktuális nemzetgazdasági, politikai irányvonalaitól, nem lehetséges-e, hogy az orvosokba vetett bizalom megrendülését az eltérő adottságú környezetekben hasonló folyamatok lejátszódása okozza? Lehetséges, hogy orvos és betege ma már alapvetően nem érti meg egymást, és ez vezet a kölcsönös bizalmatlansághoz, az együttműködés hiányához, végül a gyógyulási folyamat megtorpanásán keresztül a gyógyító tevékenység presztízsének csökkenéséhez?
Gondolatok az orvos-beteg kapcsolatról>>

Az egyetem professzorainak ez a hely nemcsak tapasztalatcserére, ötletek megvitatására szolgál: két-háromhavonta előadóesten, író-olvasó találkozón, koncerten vehetnek részt. A Professzori Klub védnöke prof. Dr. Fésüs László prorektor, akadémikus. A megnyitón elmondta: a klub előzményének tekinthető a professzori sportverseny, ám a kapcsolatok építését ez a forma szolgálja a legjobban. Feladatként jelölte meg -10 évvel az integráció után- az egyetem további fejlesztését. Fábián István rektor szerint egy egyetem életében a legfontosabb szerep a professzori karnak jut. Itt, ebben a klubban otthonra találtak. „A tagság megtiszteltetés: egy közösséghez való tartozást jelent. A közösen kitűzött célok, az együtt megélt élmények, egymás véleményének megismerése gazdagabbá, színesebbé teszik mindennapjainkat, felüdülést, feltöltődést jelenthetnek” – emelte ki Dr. Oláh Éva egyetemi tanár, a Professzori Klub elnöke. A megnyitón Vásáry Tamás zongoraművész, az egyetem díszdoktora és Csikos Sándor színművész kápráztatta el a közönséget. A Professzori Klub elnöksége: Prof. Dr. Oláh Éva (elnök), Prof. Dr Bartha Elek (alelnök), Prof. Dr. Csizmazia Zoltán (alelnök), Prof. Dr. Kövér Katalin (kincstárnok), Prof. Dr. Duffek Mihály (programfelelős).

(WEBBeteg - Czibere Anikó)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Miként változtatja meg az eltérő...

Nem egyszerű meghatározni és megmagyarázni a csökkenő nemi vágy jelentését a párok közt, mivel el kell fogadni, hogy annak ereje, intenzitása egy...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.