Milyen hatással van a mágnes a testre? - Az orvos válaszol

Szerző: WEBBeteg

Szeretném megkérdezni, hogy ha egy erős mágnes naponta többször a fejem közelébe került pár héten át, akkor ettől lehet-e valami baj vagy mire hat a mágnes? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Kedves Kérdező!

Ismert az orvosi gyógyászatban a mágneses kezelés alkalmazása egyes ízületi bántalmakban, érbetegségekben, érelmeszesedésben, felső légúti hurutos kórképekben, néhány bőrbetegségben.

Használják továbbá Parkinson kórban és sclerosis multiplexes betegknél is. A mágneses mező pontos hatása azonban még nem teljesen ismert.

Az orvostudomány csodái

Összegyűjtöttünk, néhányat 2009 orvosi "csodáiból". Az óévben jónéhány olyan különleges eset történt, amely még a páciensek kezelőorvosait is meglepte.
Az orvostudomány csodái (Fotókkal)>>

Egyik hatása feltételezhetően az, hogy az idegsejtek közötti ingerület-átvitelt lassítja, ezáltal a fájdalomérzet csökken.

Ezekre az alkalmazásokra kifejlesztett eszközöknek káros mellékhatása nem ismert, annyit tudunk, hogy terheseknek és epilepsziás betegeknek nem javasolt.

Sajnos több információval nem szolgálhatok, ha tünete, panasza van, javaslom, keressen fel egty ideggyógyászt, hogy kivizsgálhassa Önt, és segítsen megoldani problémáját.

Orvosi érdekességek

(WEBBeteg - Dr. Rákóczi Éva, belgyógyász-fertőzéstan szakorvos)

Hozzászólások (4)

Cikkajánló

Kardio-CT Kardio-CT

Már a tünetek megjelenése előtt kiszűri a szűkületet.

Egy kevéssé ismert, mégis gyakori...

A szex olyan tevékenység, amely az emberek nagy többsége számára kellemes, normális körülmények között kívánatos és kielégítő élmény....

Az ismeretlen eredetű láz

Az elmúlt évek jelentős diagnosztikus fejlődése ellenére az ismeretlen eredetű láz (FUO) okának kiderítése még mindig jelentős kihívást jelent....

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.