• H1N1 - Kinek kell majd fizetni az oltásért?

    Szerző: Független Hírügynökség

    A kiválasztott négymillió rászorulónak sem az újinfluenza elleni vakcináért, sem annak beadásáért nem kell majd fizetnie az orvosnál, mert azt az egészségbiztosító állja - olvasható a Népszabadságban.

    Aki viszont a patikában vásárolja meg az oltóanyagot, annak fizetnie kell a beadásért is. Az egészségügyi miniszter szerint a háziorvosok kapnak majd ezért pénzt, de azt még nem tudni, hogy pontosan mennyit.

    Hirdetés

    Bevett szokás, hogy az oltóanyagok patikai árával megegyező összeget kérnek bármilyen más injekció beadásáért a háziorvosok, de a bőr fertőtlenítése és a beadásra fordított idő is növelheti még a költségeket. Az új vakcinát TAJ-szám alapján lehet majd megvásárolni, így az nem kerülhet az országon kívülre.

     Hamarosan kiderül, hatásos-e az oltóanyag

    A 128 önkéntes egyikénél sem lépett fel semmilyen mellékhatás - mondta a Független Hírügynökségnek Sinka László, az újinfluenza elleni védőoltást felnőtteken tesztelő két háziorvos egyike.
    A veszprémi főorvos kedden közölte: szerdáig az összes önkéntesnél megtörténik a második vérvétel. Ezeket a mintákat hasonlítják össze az első vérvétel eredményével, így derül ki várhatóan jövő hét elején, hogy kialakult-e az önkéntesekben az ellenanyag, tehát hatásos-e a magyar vakcina.
    Sinka László elmondta: egy laboratóriumba küldi ő is és a másik felnőtt önkénteseket vizsgáló pilisvörösvári kollégája a mintákat.

    Ebben a laboratóriumban fogják megállapítani, hogy az egyes esetekben kialakult-e a védettség az újinfluenzával szemben. Az eredményről jövő hét elején értesítik őt, ő pedig az önkénteseket.

    A veszprémi háziorvosnál augusztus 14-19. között az önkéntesek fele egy oltást kapott az A(H1N1) vírus ellen, a másik fele egyszerre kettőt, az új vírus és a szezonális vírus ellen is egyet-egyet.

    A főorvos közölte: sem az első, sem a második, két oltást kapott csoportnál nem tapasztaltak mellékhatást.

    Módosítva: 2009.09.11 09:03, Megjelenés: 2009.09.11 09:03
   • Cikkajánló

    Európai COVID-19-helyzet

    Európai COVID-19-helyzet

    WEBBeteg.hu

    Bár hazánkban is nő az elhunytak száma, a helyzet lassabban romlik.

    Koronavírus beszámoló

    Koronavírus beszámoló

    WEBBeteg

    Egy beszámoló koronavírusos betegek interneten közzétett tapasztalatai közül.

    Agytorna, hasznos játékok otthonra

    A kényszerű otthonlét napjait éljük - de tehetünk azért, hogy ezeket a napokat és a keletkező szabadidőt - értékes tartalommal töltsük meg. Az internetezés vagy a tévézés helyett vagy mellett - akár egyedül, akár többedmagunkkal élünk - olyan figyelemlekötő vagy -elterelő tevékenységet kell találnunk, ami a hasznunkra lehet. Ennek egyik módja lehet a játék.

    A jó házasságok a megbecsülésből és a szeretetből táplálkoznak

    Az elmúlt egy évtizedben jelentősen csökkent a házasodási kedv hazánkban, s minden harmadik frigy válással végződik ma is. A fiatalok és az új párt találók is inkább a különélést vagy a hivatalos szentesítés nélküli együttélést választják. Úgy tűnik, félnek elköteleződni a nők és a férfiak is, viszont a társtalanság elviselése is veszélyeket rejthet a kiegyensúlyozott, egészséges testi-lelki élet fenntartásában.

    "39 fokos lázam lett H1N1 oltás után - Normális ez?"

    "24 éves férfi vagyok, a védőoltás beadása után 3 nappal megbetegedtem, a lázam 39,3 fokos is volt. Mi az esélye annak, hogy szövődmény alakulhat ki?" Az orvos válaszol.

    H1N1 - Természetes módszerek a fertőzés ellen

    A H1N1 típusú influenzavírus igencsak népszerű téma mostanában. Sokan állnak ki a védőoltás mellett és ellen, a napi hírekben rengeteget hallunk a megbetegedettekről, a szövődményekről. Sok betegünk kérdezi, hogy milyen módszerekkel küzdhetünk ellene.

    H1N1 - A járvány terjedése Európában

    Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) jelentése szerint a 48. héten a következő módon alakult az új influenzás megbetegedések gyakorisága kontinensünkön.

    Az Ön orvosa felismeri a H1N1-et?

    A WHO kiadványa szerint a H1N1 egyik tünete a magas láz, ám ezt a legújabb vizsgálati eredmények alapján a Lancet című orvosi lap cáfolja. Őket igazolja az a tény is, hogy az ausztráliai Gold coast Hospital 106 új influenzás betegéből 36 egyáltalán nem volt lázas.

    "Szakadt a cérna" az országos tiszti főorvosnál - Interjú Falus Ferenccel

    "Tűrhetetlen, hogy egy gyógyítható, megelőzhető betegséget nem előzünk meg!" – fogalmazott igencsak emelt hangon az országos tiszti főorvos, miután bejelentette, hogy H1N1 vírus miatt halt meg az egyik kórházban ápolt várandós fiatal nő. Falus Ferenc a WEBBetegnek nyilatkozva azt mondta: nem kizárt, hogy ha elhúzódik a járvány, a lakosságot újra kell oltani.

    Terhesség és H1N1 fertőzés - Tényszerűen

    A 47. héten 706-ra emelkedett az új influenzások száma Magyarországon. Közülük 8 beteg halt meg bizonyítottan H1N1 fertőzés következtében.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA