• Teljesen gyógyszerfüggővé vált Michael Jackson, és könyörgött az altatóért

    Szerző: FH

    Teljesen gyógyszerfüggővé vált Michael Jackson, és könyörgött az altatóért, amelyet tejnek nevezett - derül ki a popsztár halálának szerdán nyilvánosságra került vizsgálati dokumentumaiból.

    Az iratok szerint már hetekkel a This Is It (Ennyi!) című visszatérő koncertek előtt súlyos álmatlanságban szenvedett az énekes. Orvosa, Conrad Murray elmondása szerint "Jackson nagyon is tudta, milyen gyógyszereket kap és könyörgött az általa csak tejnek nevezett, fehér színű folyadékért, Propofol-ért".

    Hirdetés

     Michael Jackson és a gyógyszerek

    Michael Jackson hírek szerint legalább hét gyógyszert szedett rendszeresen. Az eset ráirányította a figyelmet a kontrollálatlan gyógyszerszedés veszélyeire. Gyógyszerfüggőség, hipochondria, gyógyszer-kölcsönhatások...
    >>Bővebben a gyógyszerszedésről
    A popsztár utolsó óráinak történéseiből is az derül ki: tudta, orvosa milyen szereket ad be neki, csak azért, hogy aludni tudjon.

    A dokumentumok szerint 50 milligramm Propofolt kapott éjjelente Jackson intravénásan, már 6 héttel június 25-i halála előtt. De Murray azt vallotta: félt attól, hogy a popsztár függővé válik, emiatt június 22-én megfelezte a Propofol adagot és inkább Lorazepam és Midazolam nevű, enyhébb szereket adott neki.

    A következő éjszakán sem kapott tejet Michael Jackson és a sztár tudott aludni. Június 24-én azonban újra előjött az énekes álmatlansága, emiatt június 25-én hajnali 1 óra 30 perckor Jacko kapott 10 milligramm Valiumot, 2 órakor pedig két milligramm Lorazepamot. 3 órakor két milligramm Midazolam következett, de ekkor sem jött álom a sztár szemére. Ezért reggel 5 órakor megint Lorazepam-ot, 7 óra 30 perckor Midazolam-ot kapott Michael Jackson.

    Az orvos - saját bevallása szerint - eközben mindvégig figyelte a sztár pulzusát egy monitoron is, de Jackson csak nem tudott elaludni és a Propofolért könyörgött. 10 óra 40 perckor meg is kapta a "tej" adagot - 25 milligrammot - Lidocainnal megspékelve.

     Michael Jackson betegségei

    Bár biztosat senki sem tudhatott egészségi állapotáról, Jacko sajtóhírek szerint krónikus gyomorvérzésben, az alfa 1-antitripszin hiány nevű örökletes betegségben szenvedett, illetve a műtétek következtében valószínűleg egy baktériumfaj is megtámadhatta.
    >>Bővebben Jacko betegségeiről a WEBBetegen
    Ekkor szenderült álomra Jackson, majd az orvos ellépett az ágyától, hogy kimenjen vécére, de mire két perc múlva visszajött, a popkirály már nem lélegzett. Ezután hívta ki Murray a mentőket.

    A halottkém vizsgálatát Michael Jackson ügyében kedden hozták nyilvánosságra: eszerint "halálos mennyiségű" gyógyszerkoktélt, köztük a Propofol nevű nyugtató-, és altatószert mutatták ki a popsztár testében. A rendőrség kihallgatta Jackson személyi orvosát, aki tagadta bűnösségét, és az amerikai hatóságok egyelőre senkit nem gyanúsítottak meg az énekes halálának ügyében.

    Az elmúlt hetekben Murray irodáit a rendőrök átkutatták,az orvost pedig kihallgatták, de ő tagadta bűnösségét. Az amerikai napilapok közül több is azt írta hétfőn, hogy egyre valószínűbbnek tűnik: Jackson-nak túladagolták a szert. Korábbi bírósági dokumentumok szerint egyébként Murray több mint 770 ezer dollár, átszámítva több mint 145 millió forint tartozást halmozott fel.

    (FH)

     

    Módosítva: 2009.08.26 11:32, Megjelenés: 2009.08.26 11:32
   • Cikkajánló

    Allergiás?

    Allergiás?

    Szponzorált tartalom

    Néhány egyszerű szabályt betartva csökkenthetjük a kellemetlen tüneteket. (x)

    Autoimmun betegség

    Autoimmun betegség

    Dr. Brugós László

    Milyen tünetekkel járnak az autoimmun betegségek? Mire figyeljünk?

    Miért szükséges a foglalkozás-egészségügyi vizsgálat?

    Hazánkban a Munka Törvénykönyve előírja, hogy a munkavállalók kizárólag olyan feladatra alkalmazhatók, ami az egészségükre, a testi alkatukra és fejlettségükre tekintettel van, és káros hatás nem éri őket.

    Koffeinmentes kávé - Ártalmas-e az egészségre?

    A koffeinmentes kávé ízében és megjelenésében is nagyon hasonlít a hagyományos kávéra, ám csak minimális koffeint tartalmaz. Nem ez az egyetlen különbség azonban a hagyományos és a koffeinmentes kávé között.

    Alkohol és gyógyszer: kiszámíthatatlan hatások

    A legtöbb gyógyszer fogyasztása alatt szigorúan kerülni kell az alkoholt, mert különben egészen váratlan hatásokkal kell szembenéznünk. Van azonban néhány gyógyszercsoport, melyre nem jelentős, vagy nincs hatása az alkoholnak.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA