Kínai orvosok szerint a rossz vezetés betegség

Szerző: drportal.hu

A kínai orvosok a közlekedési balesetek enyhítésének érdekében, megpróbálják betegségként kezelni az országra jellemző rossz autóvezetési technikát.

Dr. Jin Huiqing majdnem három évtizedet töltött annak elemzésével, hogy egyes sofőrök miért hajlamosabbak a balesetekre, mint mások. A leleményes kutató eredményeit jövedelmező vállalkozássá fordította, méghozzá oly módon, hogy tapasztalatait egy közlekedésbiztonsági programcsomaggá alakítva eladta kínai önkormányzatoknak.

Dr. Jin cége, az Anhui Sanlian Group által kifejlesztett, három elemből álló közlekedésbiztonsági program lényege a sofőrök tesztelése, szimulátoros képzése, valamint a veszélyes közlekedési gócpontok folyamatos térfigyelő kamerás kontrollja.

A jövő egészségügyi ellátása: mHealth

Egyre gyakrabban találkozhatunk az mHealth kifejezéssel, de tudjuk-e pontosan mit jelent? Mire használhatjuk? Miért lesz jobb tőle az orvosi ellátás? Van-e hátránya? Tudjon meg többet!

A kutató megpróbálta megcélozni a baleseteket okozó probléma gyökerét, akképpen, hogy azonosította a rossz sofőrök fizikai és pszichológiai vonásait, mint pl. a felesleges kockázatvállalás, vagy az alacsony stressztűrő-képesség stb., és az eredményeik alapján távol tartotta őket a közlekedéstől vagy megfelelő tréninget biztosított számukra. Dr. Jin szerint ugyanis hiába látják el az autókat a legmagasabb színvonalú biztonságtechnikai felszereltséggel, és hiába szigorítják tovább a közlekedési szabályokat, ha az emberek nincsenek tisztában képességeikkel, valamint nem kapják meg a kellő kontrollt és segítséget.

Jinan városában elsőként adoptálták a szisztémát, és a tartományi főváros rendőrségének beszámolója szerint a halálos közúti balesetek száma 2006-2011 között a harmadára esett.

Dr. Jin kutatásai során több ezer közlekedési felvételt nézett végig, számtalan neurológiai vizsgálatot végzett és százával elemezte a vérmintákat, mert határozott célja a rossz sofőrökre jellemző genetikai markerek azonosítása.

Kutatásainak szükségességével az üzleti, civil és kormányzati szervezetek csoportosulásaként létrejött Globális Közlekedésbiztonsági Partnerprogram is egyetért, mivel Kínában naponta átlagosan 300 ember hal meg az utakon, ami megfelel egy 747 Boing utasszállító repülőkatasztrófájának.

(DRportal)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Ajakherpesz Ajakherpesz

Az ajakherpesz okai, tünetei, kezelése és megelőzése.

Ajakherpesz Ajakherpesz

Tippjeink segítségével megelőzhető, hogy tönkretegye a nyarat!

Mit tehetünk a szívbetegségek...

A szívbetegség az egyik vezető haláloknak számít hazánkban, hozzájárulva akár rokkantsági és egyéb megváltozott munkaképességgel együtt járó...

Hatás mellékhatás nélkül? A...

A betegek a recept nélkül vásárolható termékek közül sokszor a növényi készítményeket választják, abban a meggyőződésben, hogy az nem...

Szívbetegség és autóvezetés

Az autóvezetés veszélyes üzem, szoktuk mondani, ugyanis saját magunkon és a velünk együtt utazón kívül a közlekedés többi résztvevője is...

Így üljön az autóban, hogy...

Ha nem helyesen ül az autóban, az akár porckorongsérv kialakulásához is vezethet. Milyen a helyes testtartás autóvezetés közben?

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.