Savasélet

Szerző: terkaneni

A BLOG LEÍRÁSA

Érezte már valaki magát úgy mint egy tehén? Na de most nem a külső adottságokra gondolok, hanem a kérődzésre.....

Látogatás: 70882 alkalommal

A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

dósa-teszt

2011.07.25.

Megcsináltam a tesztet és próbálom az elkövetkező időszakban betartani a dolgokat, kiváncsi vagyok a végeredményre.

Szama Pitta Dietika

Életmódtanácsok

2011.06.29.

Egyen gyakran, keveset!

kis szünet

2011.06.29.

Felpörögtek az események körülöttem, és ennek most iszom a levét.

Szájszag 3

2011.03.31.

A GERD és a rossz lehelet

Szájszag 2

2011.03.25.

Fertőzések és szájszag

Ha ilyen problémával fordulunk orvoshoz, először bizonyára a szájban élő aneorob baktériumokra gyanakszik majd. Amennyiben ezek fejlődése megindul, és nem sikerül visszaszorítani, fertőzést okoznak, amely kellemetlen szagot generál. Ezért olyan gyakori a rossz lehelet más, komoly egészségügyi problémáknál is, mint például a fogszuvasodásnál, a gyulladt fogínynél, a súlyos fogágybetegségeknél, vagy a torok, a száj fertőzéses gyulladásánál.

Ezek a baktérium okozta fertőzések más szagot generálnak, mint a savas reflux. A szájüregbe kerülő gyomorsav szaga szokatlanul kellemetlen, szinte elviselhetetlen. Emellett rendkívül káros is, hiszen direkt kapcsolatba kerülnek a fogakkal, és eltávolítják a fogzománc bizonyos rétegeit.

Főként a nyelv és a szájpadlás felőli rész érintett, a külső réteg viszonylagos biztonságban van. A savas refluxban szenvedő betegek közben szájszárazságot is tapasztalnak, köszönhetően többek között a betegség kezelésére használt gyógyszereknek. Ez a lepedék és a fogászati baktériumok kialakulását generálja. A sérült fogzománc, és a fokozott baktériumképződés miatt nagyfokú fogszuvasodással kell számolni, amely tovább erősíti a rossz leheletet.

Szájszag 1

2011.03.21.

A savas refluxban szenvedő betegekénél a gyomorsav visszaáramlik a nyelőcsőbe, esetleg a szájüregbe is. Mivel a nyelőcső alsó záróizma, amely normális esetben zárt állapotban van, a GERD-betegeknél ellazul, az emésztőrendszeri- és gyomornedveknek szabad utat enged. Ezek szaga fanyar, erős, és elég tipikus, nagyban eltér a szakemberek által használt pH skála alapú szájszagtól.

Gerd és a cigi

2011.02.28.

Hogyan befolyásolja a dohányzás a GERD-et?

Mítoszok

2011.02.28.

Mítosz: A cigaretta segít enyhíteni a gyomorégést

megtaláltam az étrendet

2011.02.01.

1 HETES MINTAÉTREND refluxos betegeknek