Szájszag 2

Blog: Savasélet - Szerző: terkaneni

Fertőzések és szájszag

Ha ilyen problémával fordulunk orvoshoz, először bizonyára a szájban élő aneorob baktériumokra gyanakszik majd. Amennyiben ezek fejlődése megindul, és nem sikerül visszaszorítani, fertőzést okoznak, amely kellemetlen szagot generál. Ezért olyan gyakori a rossz lehelet más, komoly egészségügyi problémáknál is, mint például a fogszuvasodásnál, a gyulladt fogínynél, a súlyos fogágybetegségeknél, vagy a torok, a száj fertőzéses gyulladásánál.

Ezek a baktérium okozta fertőzések más szagot generálnak, mint a savas reflux. A szájüregbe kerülő gyomorsav szaga szokatlanul kellemetlen, szinte elviselhetetlen. Emellett rendkívül káros is, hiszen direkt kapcsolatba kerülnek a fogakkal, és eltávolítják a fogzománc bizonyos rétegeit.

Főként a nyelv és a szájpadlás felőli rész érintett, a külső réteg viszonylagos biztonságban van. A savas refluxban szenvedő betegek közben szájszárazságot is tapasztalnak, köszönhetően többek között a betegség kezelésére használt gyógyszereknek. Ez a lepedék és a fogászati baktériumok kialakulását generálja. A sérült fogzománc, és a fokozott baktériumképződés miatt nagyfokú fogszuvasodással kell számolni, amely tovább erősíti a rossz leheletet.