dósa-teszt

Blog: Savasélet - Szerző: terkaneni

Megcsináltam a tesztet és próbálom az elkövetkező időszakban betartani a dolgokat, kiváncsi vagyok a végeredményre.

Szama Pitta Dietika

(Olajos, csípős, forró, kellemetlen illatú, híg.)

Csak azok a termések és élelmiszerek fogyaszthatok, amelyek fel vannak sorolva:

gyümölcsök: alma, füge, szőlő, aszaltszilva, dinnyék, körte, áfonya, datolya, ananász, ritkán (mangó, narancs, málna, szilva)
zöldségek: zeller, koriander zöldje, karfiol, zöldborsó, zöldbab, spárga, gomba, brüsszeli káposzta-kelbimbó, fehér káposzta, brokkoli, cukkini, kukorica, csak édes paprika, ritkán krumpli, napraforgócsíra, uborka, petrezselyemzöld, sütőtök, sárgarépa, főtthagyma, , fehérrépa
magvak: búza, kuszkusz, zab, árpa, hosszú rizs, hosszú barnarizs – básmáti, bármilyen kása jó búzával
babok: más:( szögletes bab, lóbab, spanyolbab) tofu (szójasajt), sárgaborsó, csicseriborsó, szója, tarkabab, (néha: lencse)
olajos magvak: csak napraforgó, kókusz, (néha: szezám)
olajok: teavaj sózatlan, kókuszolaj (vaj), szójaolaj, napraforgó legjobb ghi: teavaj lefőzete, leszűrve - kihűtve, sózatlanul
állati eredetű termékek: pulyka, csirke, (tojás néha) egyébként: állati húsok nem javasoltak
cukrok: pálmacukor, , gyümölcscukor, juharszirup, juharcukor (finomítatlan cukor) , (néha: barnacukor , friss méz )
fűszerek: koriander, koriander száraz zöldje, édeskömény, rómaikömény, menta, kurkuma, kardamon, ánizs, bazsalikom, (néha: fahéj, szerecsendió)
folyadékok: legjobb ital: keserű teák vagy szénsavmentes kúti víz, zöldtea, feketetea, hybiszkusz tea, ananász juice, gyümölcslevek- rostos fent sorolt gyümölcsökből, kávé –alkoholos ital tilos
tejtermékek: melegített nem sovány tej, túró, sajt-nem zsíros
vitaminok: B csoportja csak tavasszal, K vitamin, (néha: Ka., vas, cink)

Figyelmeztetés: Ebből a felsorolásból nincs kifelejtve semmi, ami nem szerepel az nem fogyasztható. 3 hetes diéta biztosítja a szervezet homeosztázisát- egyensúlyát , izomváz- kötőszövet-derma sav bázis stabilitását, ami rendkívül fontos bármilyen akut vagy krónikus infekciókor. Étkezést három részre kell osztani. Reggel 9 és este 19.00 óra között.