• Magas vérnyomás - Élet betegséggel

   • Cikkek

    Trombózisközpont - Dr. Kapocsi Judit, magasvérnyomás-specialista
    2017-08-03 07:38
    Az idősebbek körében - de már a fiatalabbaknál is - igen gyakori probléma a magas vérnyomás, ám vesebetegség fennállása esetén ez az arány még magasabb. Éppen ezért a gyógyszeres kezelésnek a vérnyomás normalizálásán túl a vesék védelmében is nagy szerepe van. Hogy mégis hogy lehet kezelni a vesebetegség okozta hipertóniát, arról dr. Kapocsi Judit tanárnő, magasvérnyomás-specialista beszélt.
    Kardioközpont - Dr. Kapocsi Judit PhD, magasvérnyomás- és érkockázat-specialista
    2017-07-23 13:01
    Aki magas vérnyomásra gyanakszik, nem elégedhet meg az otthoni méréssel, ahogyan a szakszerű kivizsgálás is számos egyéb vizsgálatot tartalmazhat. Dr. Kapocsi Judit PhD, a Budai Kardioközpont magasvérnyomás- és érkockázat-specialistája a komplex szemlélet jelentőségére hívta fel a figyelmet.
    Oxygen Medical - dr. Telegdy Margit, belgyógyász
    2017-07-14 16:04
    Öröklődik? Hozzájárul a túlsúly? Sportolhatunk vele? Ihatunk kávét? Sok kérdés merül fel a vérnyomással kapcsolatban, amelyeket dr. Telegdy Margit belgyógyász válaszol meg.
    WEBBeteg - Orvos válaszol: Dr. Bene Orsolya, kardiológus
    2017-07-09 14:55
    A vérnyomás értékeinek helyes értelmezése elengedhetetlen a szív- és érrendszeri betegségben szenvedő betegek önellenőrzése miatt, illetve az egészséges emberek számára a hatékony megelőzéshez. Vajon milyen számok esetén kezdjünk aggódni? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    WEBBeteg - Dr. Vincze Dóra, kardiológus
    2017-07-01 20:01
    A magas vérnyomás és a perifériás érbetegség is az ún. atherosclerosis talaján alakul ki. Az összes magas vérnyomásos beteg közt az érbetegség 2-5 százalékban jelen van. Az ismert perifériás érbetegségben szenvedő beteg 35-55 százalékának van hipertóniája.
    WEBBeteg - Dr. Bene Orsolya, kardiológus
    2017-06-27 17:25
    Magasvérnyomás-betegségről akkor beszélünk, ha 3 különböző időpontban, nyugodt körülmények között mért érték átlaga, meghaladja a 140 Hgmm-es szisztolés, vagy a 90 Hgmm-es diasztolés értéket.
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2017-06-11 18:17
    A magas vérnyomás olyan állapot, amit rendszeresen, az élet végéig folyamatosan kezelni kell. Az életmódváltás nagyban hozzájárul a magas vérnyomás megelőzéséhez vagy karbantartásához akkor is, ha Ön már vérnyomáscsökkentőket szed.
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2017-06-02 09:41
    A magas vérnyomás kezelésével megelőzheti a súlyos, akár az életet veszélyeztető szövődményeket. Orvosa javasolhatja, hogy a magas vérnyomáshoz hozzájáruló egyéb betegségeket is kezeltesse, így például a cukorbetegséget és a magas koleszterinszintet.
    Kardioközpont - Dr. Kapocsi Judit PhD, magasvérnyomás- és érkockázat-specialista
    2017-05-30 07:38
    A magasvérnyomás-betegeknek tudniuk kell, hogy kezelésük egy életre szól és a rendszeres kontroll nem csupán formalitás. Dr. Kapocsi Judit PhD, a Kardioközpont magasvérnyomás- és érkockázat-specialistája arról beszélt, mi minden múlik az ellenőrzésen, a kezelés szükséges módosításain.
    WEBBeteg - Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
    2017-05-29 13:11
    Magas vérnyomásról akkor beszélünk, ha a vérnyomás tartósan meghaladja a 140/90 Hgmm feletti értéket. A magas vérnyomás előfordulási gyakorisága az életkor előrehaladtával nő. Míg a 10 éves kor alatti népesség 1-2 százaléka érintett, addig a felnőtt lakosságnak már közel 30-40 százaléka.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!