• Magas vérnyomás - Élet betegséggel

   • Cikkek

    WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
    2018-01-20 18:56
    Vízhajtókra (más néven diuretikumokra) több okból lehet szükség, mint például szívelégtelenség, vérnyomásprobléma vagy vizenyő (oedema) jelentkezése esetén rendelheti el az orvos a szedését. Többféle hatásmechanizmusú vízhajtó létezik, melyek eltérően befolyásolják a vese működését, és más-más ionokat engednek távozni a vizelettel, amelyeket adott esetben pótolni kell.
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-01-19 11:25
    A magas vérnyomás gyakran észlelhető kórkép diabetesben szenvedő betegeknél. Fontos kiemelni, hogy a magas vérnyomás szempontjából az 1-es és a 2-es típusú diabetes eltér egymástól.
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-01-15 17:25
    Télen nem csak a nátha és az influenza jelent veszélyt egészségünkre. A hideg idő a stroke és a szívinfarktus kockázatát is növeli. Statisztikák szerint a téli hónapokban 20-50 százalékkal nagyobb a szív- és érrendszeri betegségek miatti halálesetek száma.
    Budai Endokrinközpont - Dr. Békési Gábor, endokrinológus
    2017-12-27 11:25
    A magas vérnyomás korunk egyik népbetegségének számít, és egy bizonyos kor felett egyre gyakrabban diagnosztizálják. A néma gyilkosnak is nevezett állapot olyan súlyos szövődményeket okozhat, mint pl. a stroke vagy a szívinfarktus, így kezelése kiemelt jelentőséggel bír.
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-12-21 11:25
    Mennyire pontos a csuklós vérnyomásmérő? Mikor nem ajánlott a használata? - Válogatás a WEBBeteg orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekgyógyász
    2017-11-30 11:25
    A hideg időjárás hatására idősebbeknél hirtelen vérnyomás-emelkedés tapasztalható - derül ki egy francia kutatásból, mely 65 év felettieknél vizsgálta az időjárás és vérnyomás közötti összefüggést.
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-11-27 11:25
    Egy amerikai tanulmány szerint, melyet 443 632 magas vérnyomással kezelt veterán adatai alapján végeztek, a magas vérnyomást sokkal nehezebb télen kezelni. A szakértők szerint ennek hátterében a sokkal aktívabb nyári életforma állhat.
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2017-11-24 17:25
    Aki nem sportol rendszeresen, nem feltétlenül érzi magát rosszul vagy betegnek. Ám a tartós mozgáshiány negatívan hat az egészségre, és előbb-utóbb jelentkeznek a következményei. A mozgásszegény életmód a magas vérnyomás egyik kockázati tényezője.
    Trombózisközpont - dr. Kapocsi Judit, magas vérnyomás specialista
    2017-11-16 16:04
    Gyakran hallani az úgynevezett fehér köpeny szindrómáról, amikor az illető az orvosi rendelőben magas vérnyomást produkál, míg otthon minden visszaáll a normál értékekre. Bár a legtöbben ekkor megnyugodnak, miszerint a túlzott stressz okozza az emelkedést, azonban a kutatók óvatosságra intenek. Dr. Kapocsi Judit tanárnő, magasvérnyomás-specialistától megtudhatjuk, hogy vajon mi a teendő ilyen esetekben.
    WEBBeteg - Dr. Bene Orsolya, kardiológus
    2017-11-15 17:25
    Magyarországon az összhalálozás csaknem feléért a szív- és érrendszeri betegségek, illetve az agyi érkatasztrófák felelnek. Bár a stroke vagy az infarktus nem feltétlenül vezet azonnali halálhoz, kialakulásukat követően ritka a teljes felépülés, gyakran kell több-kevesebb egészségkárosodással és életminőségbeli romlással számolni.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!