• Légzőszervi megbetegedések

   • Cikkek

    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit
    2018-05-25 09:41
    Bordaközi fájdalom
    Amikor valakinek mellkasi fájdalma kezdődik, hajlamos szinte mindig a legrosszabbra gondolni: biztosan szívrohama van. Pedig a törzs eme, felső területén jelentkező panaszok hátterében számos esetben valamilyen kisebb, banális probléma áll.
    Betegségek megértése
    Oxygen Medical - Dr. Augusztinovicz Monika, fül-orr-gégész
    2018-07-07 17:25
    Ki gondolná, hogy nyáron is igen gyakori a torokfájás és a -gyulladás? Dr. Augusztinovicz Monika, fül-orr-gégész szakorvos az okokról, a tünetekről és az orvosi kontroll jelentőségéről beszélt.
    Betegségek megértése
    MTI
    2018-07-04 16:21
    Elvégezték az első rekeszizom-pacemaker-beültetést Magyarországon - számoltak be a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján kedden, sajtótájékoztatón.
    Betegségek megértése
    Orvostkeresek Egészségmagazin - dr. Hidvégi Edit, tüdőgyógyász
    2018-07-01 12:51
    A beteg és a hálótárs számára egyaránt zavaró, ha álmából rendszeresen kellemetlen köhögésre ébred. Az éjszaka folyamán jelentkező köhögés kiváltó okairól és kezeléséről dr. Hidvégi Edit, tüdőgyógyász nyilatkozott.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - T. A., újságíró
    2018-06-30 22:12
    A horkolással, légzéskihagyással járó alvászavar inkább a férfiak betegsége, míg az inszomniások, az álmatlanságban szenvedők között jóval több a nő – összegzi a tapasztalatokat dr. Faludi Béla neurológus, a pécsi Alváslaboratórium vezetője. A laborban alvás közben, bedrótozva rögzítik a páciens szemmozgását, az agyi elektromos tevékenységet, a horkolás hangját, valamint a légáramlást.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Brugós László, tüdőgyógyász szakorvos
    2018-06-24 22:12
    Nagyon sok olyan tüdőbetegséget okozó anyag létezik környezetünkben, amelyet munkánk során, munkánk miatt lélegezhetünk be. Az összes asztmás megbetegedés jelentős részét a foglalkozási asztma teszi ki.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász, Lektor: dr. Zaránd Rajmund, fül-orr-gégész
    2018-06-20 17:25
    A hörgőtükrözés, idegen néven bronchoscopia egy igen elterjedt tüdőgyógyászati vizsgálat, illetve terápiás eljárás is lehet egyben. A hörgőrendszer betegségeinek vizsgálatához, elkülönítéséhez, igazolásához szükséges.
    Betegségek megértése
    Pécsma
    2018-06-19 11:00
    Fertőző tüdőtuberkulózist mutattak ki Pécsett egy egyetemi hallgatónál, akit a pozitív vizsgálati eredményt követően azonnal elkülönítettek, és megkezdték gyógyítását.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zaránd Rajmund
    2018-06-12 14:48
    Nemcsak a holisztikus medicina, hanem a nyugati típusú orvoslás is igyekszik a beteget egységként, pszichéjével együtt gyógyítani. Ez természetesen nem mindig egyszerű, nem utolsósorban azért, mert a betegek - különösen manuális szakmákban - nem pszichoterápiás javaslatért fordulnak orvoshoz az organikusnak gondolt tüneteikkel.
    Élet betegséggel
    Budai Allergiaközpont - Dr. Hidvégi Edit, tüdőgyógyász, gasztroenterológus
    2018-06-09 05:21
    A plusz kilók cipelése az egész szervezetet megterheli, emiatt ha valaki túlsúllyal küzd, könnyebben kifullad, gyakrabban tapasztal nehézlégzést. Az elhízás több betegség kialakulásának kockázatát növeli, ezek egyike a krónikus légúti gyulladással járó asztma. Gyakran ez áll a légzési gondok hátterében is.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
    2018-05-26 20:30
    A gyerekek egy részénél vírusfertőzés és egyéb tényezők hatására nehezített, sípoló légzés jelentkezik. Ennek hátterében azonban a köztudatban álló asztma mellett számos betegség húzódhat meg.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!