• Légzőszervi megbetegedések

   • Cikkek

    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2017-11-26 11:27
    Megfázás
    A nátha közönséges esetben néhány nap alatt kezelés nélkül is megszűnik, ám hajlamosító tényezők esetén súlyosabb szövődmények léphetnek fel. Ezért gyermekek, idősek és valamilyen alapbetegségben szenvedők esetében azonnal orvoshoz kell fordulni! Az egyébként egészséges felnőttek esetében pedig akkor kell orvoshoz fordulni, ha néhány napon belül nem szűnnek a tünetek.
    Panaszok
    WEBBeteg összeállítás - Dr. Csuth Ágnes, családorvos, B. M., szakfordító
    2018-01-17 11:25
    A köhögés a szervezet normális reakciója, ami a légutak tisztítását szolgálja. Ha azonban a köhögés hosszabb ideig fennáll, az okát ki kell vizsgálni.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász
    2018-01-13 13:20
    A köhögés lehet akaratlan folyamat, de akaratlagosan is kiváltható mechanizmus, melynek célja valamilyen idegen anyag vagy nyák eltávolítása a légutakból. Milyen okokra vezethető vissza a reggeli, napközbeni és esti köhögés?
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Nagy László, infektológus
    2018-01-09 20:09
    A torok és garat gyulladását számos kórokozó kiválthatja. Leggyakoribbak a légúti vírusok, amelyek többnyire csak a képletek lobosságát okozzák, bár egyes esetekben gödrös mandulagyulladáshoz is vezethetnek. A betegség hátterében bakteriális fertőzés is állhat.
    Betegségek megértése
    Budai Tüdőközpont - Dr. Dózsa Izabella
    2018-01-09 18:56
    A téli időszakban gyakori légúti megbetegedések jellegzetes tünete a köhögés, a panaszok hosszabb időn át is jelentkezhetnek. Dr. Dózsa Izabella segítségével utána jártunk, mi állhat az elhúzódó köhögés hátterében.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2018-01-09 05:21
    Évente közel 10 millió ember betegszik meg világszerte tuberkulózisban, pedig a kór ma már többnyire jól gyógyítható. A felépülés egy hosszú, többhónapos folyamat, és a panaszok javulásához is sok türelemre van szükség. A tbc megelőzésére hazánkban egy jól szervezett, többlépcsős folyamat működik.
    Egészségmegőrzés
    Orvostkeresek Egészségmagazin
    2018-01-07 16:29
    A téli időszakban gyakori légúti megbetegedések jellegzetes tünete a köhögés. A panaszok hosszabb időn át is jelentkezhetnek, dr. Dózsa Izabella, a Dr. Laslo Tüdőközpont orvosának segítségével ezért utána jártunk, mi állhat az elhúzódó köhögés hátterében.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász
    2018-01-07 14:22
    Kevesen fordulnak ezzel a bizonytalan panasszal az orvoshoz, pedig akár nagyobb betegség előjele vagy kísérő tünete is lehet, ezért érdemes végigvenni, hogy mi minden állhat a hátterében.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - B. V., Lektorálta: Dr. Árki Ildikó
    2018-01-04 05:21
    A légköri aeroszol emberi egészségre gyakorolt negatív hatása már évek óta ismert, és amióta összefüggést találtak az Egyesült Államok nagyvárosainak közelében lévő aeroszolkoncentráció és a megnövekedett halálozási arány között, az aeroszol miatti egészségi kockázat újra az érdeklődés középpontjába került.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus
    2018-01-01 16:04
    Egy egyszerű megfázással az ember nem szalad a háziorvoshoz, de ha a tünetek kb. négy nap alatt nem enyhülnek mindenképp ajánlott az orvosi kontroll, mert komoly szövődmények léphetnek fel.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász
    2018-01-01 03:50
    A tüdőbetegek leggyakoribb problémája a nehéz légzés, így a megfelelő pozíció megtalálására törekednek, még alváskor is. A következőkben néhány tanács, hogy hogyan feküdjön, üljön, mozogjon a tüdőbeteg.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!