• Cukorbetegség - Élet betegséggel

   • Cikkek

    Cukorbetegközpont - Dr. Arnold Dénes Arnold, sebész
    2017-07-21 14:29
    A cukorbetegség egyik rettegett szövődménye a lábszárfekély, mely nem csupán fájdalmas, az amputálások nagy részéért is felelőssé tehető.
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-07-17 07:38
    A sportra biztatjuk a cukorbetegeket, hiszen a testmozgás jó hatású a cukoranyagcsere egyensúlyának beállításában és fenntartásában, a normál testsúly elérésében és megtartásában, és nem utolsósorban a lelki egyensúly kialakításában is szerepet játszik.
    diabetes.hu
    2017-07-14 14:06
    A magyar cukorbeteg-válogatott az elmúlt négy évben mindig a döntőben végzett a DiaEuro futsal-Európa-bajnokságon. Habár időközben megduplázódott a bajnokságon induló csapatok száma, idén is esélyesek vagyunk, akár a győzelemre is. Ezzel az elvárással kell megküzdenie a Hevesi Tamás vezette magyar DiaEuro-válogatottnak. 2017. július 16. és 23. között Bukarestben kell ismét bizonyítaniuk.
    Oxygen Medical - dr. Demjén László, nőgyógyász
    2017-07-13 17:25
    A cukorbetegség közismert következménye lehet a férfiaknál jelentkező merevedési zavar, ám dr. Demjén László nőgyógyász a nőknél esetlegesen fellépő szexuális kihatású problémákra is felhívja a figyelmet.
    Oriold és Társai Kiadó
    2017-07-06 21:41
    Sorozatunkban olyan emberek történeteit mutatjuk be, akiknek nap mint nap, közvetve vagy közvetlenül szembe kell nézniük egy egész életüket meghatározó betegséggel. Ismerjék meg a 11 éves Áron történetét édesanyja tolmácsolásában.
    Cukorbetegközpont - dr. Babai Zoltán
    2017-06-27 14:06
    A cukorbetegség megfelelő terápiája mind az orvos, mind a beteg részéről nagy odafigyelést kíván, hiszen a páciensnek egy merőben más életmódra szükséges ekkor áttérnie, mint amit addig követett. A diabetesszel küzdőknek nagy segítséget nyújt a telediabetológia, mellyel a beteg még nagyobb biztonságban érezheti magát, hiszen ekkor az orvos-páciens kommunikáció két konzultáció közt is megmarad.
    Oriold és Társai Kiadó - Dr. Apor Péter
    2017-06-25 05:21
    A 2-es típusú cukorbetegség lényege, hogy a sejtekbe nem képes beáramolni a cukor. A hasnyálmirigy béta sejtjei által termelt inzulin segíti át a sejtmembránokon a cukrot, ezért ennek túlzott termelésével próbál a szervezet segíteni: a hiperinzulinémia néhány éven át kompenzálja az inzulin iránti érzékenység csökkenést.
    Cukorbetegközpont - Sárga Diána, dietetikus
    2017-06-23 14:24
    A cukorbetegeknek igen szigorú diétát szükséges követniük, melynek egyik alapelve, hogy a fehér kenyér helyett teljes kiőrlésű pékárukat kell fogyasztaniuk a hirtelen vércukorszint emelkedés elkerülése miatt. Azonban a boltok polcain fellelhető, teljes kiőrlésűnek nevezett termékek sok esetben eddig alig tartalmaztak teljes kiőrlésű lisztet- egészen idáig. A változásokról Sárga Diánával, a Cukorbetegközpont dietetikusával beszélgettünk.
    Diabetes - Dr. Strényer Ferenc
    2017-06-22 21:41
    A Diabetes lap Facebook-közösségéhez érkezett egy kérdés, amely a lap létezése óta (27 éve!) rendszeresen fel-felmerül, bizonyítva, hogy 27 éve nincs megoldás. (Sajnos, most sincs!)
    WEBBeteg - Dr. Fövényi József
    2017-06-22 16:04
    Milyen nőgyógyászati és urológiai szövődményei lehetnek a cukorbetegségnek?
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!