• Cukorbetegség - Élet betegséggel

   • Cikkek

    Cukorbetegközpont - Dr. Bibok György, diabetológus
    2018-02-21 21:41
    A 2-es típusú cukorbetegséggel küzdők az esetek többségében túlsúllyal rendelkeznek, mely csak ront az állapotukon. Éppen ezért lényeges a terápiájuk keretein belül a súlyfelesleg leadása. Amennyiben ez sikerül, úgy érdemes felkeresni szakembert, aki módosíthat az addigi kezelésen. A témáról dr. Bibok György, a Cukorbetegközpont diabetológusa beszélt.
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2018-02-12 14:55
    Az életmód-terápia a cukorbetegség kezelésének sarokköve. Akár a gyógyszeres kezelés mellett vagy önmagában is fontos szerepet játszik a diabétesz kezelésében.
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-02-07 11:25
    Napjainkban az orvostudomány fejlettségének, azaz a korszerű aneszteziológiának és az inzulinterápiának köszönhetően nem jelent akadályt a cukorbetegek műtétre való felkészítése.
    Dr. Vándorfi Győző, belgyógyász, diabetológus, lipidológus főorvos, Vanderlich Egészségcentrum
    2018-02-02 13:11
    Minden betegre legalább egy ember jut, akinél még nem jelentkeztek a cukorbetegség tünetei, ezért nem is tud róla. Az alábbi vizsgálatok segítségével diagnosztizálható a betegség, feltérképezhetőek az anyagcserehelyzet mutatói és a szövődmények megléte.
    Cukorbetegközpont - Dr. Porochnavecz Marietta, diabetológus
    2018-02-01 13:11
    Akár teherbe szeretne valaki esni, akár nem, fontos, hogy ha a normálisnál eltérő a ciklusa, mindenképp vizsgáltassa ki magát, ugyanis akár súlyos betegséget is jelezhet! Dr. Porochnavecz Marietta, a Cukorbetegközpont diabetológusa elmondása szerint meglehet, hogy cukorbetegség áll a hátterében.
    Hypertonia - Nagy Gyuláné Tajti Éva, dietetikus
    2018-01-28 21:25
    A vesekőképződés világszerte, így hazánkban is az egyike a leggyakrabban előforduló betegségeknek. A vesekövek kialakulásának pontos oka a mai napig nem minden részletében tisztázott, de számos olyan tényezőt ismerünk, amely elősegíti a vesekövek kialakulását.
    Életmód Orvosi Központ - Varga Dóra, dietetikus
    2018-01-27 11:25
    Sokan a fogyás érdekében és az egészséges életmód jegyében minimálisra csökkentik a szénhidrátfogyasztást, esetleg teljesen ki is iktatják étrendjükből. Igen ám, de vajon ez tényleg az egészségünket szolgálja? Erről kérdeztük Varga Dórát, az Életmód Orvosi Központ dietetikusát.
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2018-01-24 18:56
    Az I-es típusú cukorbetegség hátterében álló patomechanizmusok, illetve a kórkép kialakulását lehetővé tevő körülmények a legszélesebb körben kutatott témák manapság az orvostudomány berkein belül.
    WEBBeteg - Gorzsás Anita, újságíró
    2018-01-23 17:25
    Füzesi Brigitta
    A cukorbetegség megelőzése a jövő generációinak egyik legnagyobb egészségügyi kihívása. A téma kapcsán a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségének (CEOSZ), valamint a Cukorbetegek Budapesti Egyesületének (CBE) elnökével, Füzesi Brigittával beszélgettünk.
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-01-19 11:25
    A magas vérnyomás gyakran észlelhető kórkép diabetesben szenvedő betegeknél. Fontos kiemelni, hogy a magas vérnyomás szempontjából az 1-es és a 2-es típusú diabetes eltér egymástól.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!