• Cukorbetegség - Élet betegséggel

   • Cikkek

    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-04-24 20:09
    A száraz bőr komoly veszélyforrást jelenthet, hiszen a hámréteg fontos védőfunkciót lát el a fertőzések megelőzősével kapcsolatosan, így ennek sérülése, akár apró sérülések formájában is behatolási kaput jelent a kórokozóknak.
    Cukorbetegközpont - Dr. Porochnavecz Marietta, diabetológus
    2018-04-13 07:38
    A cukorbetegség rizikófaktora és következménye is lehet a túlsúly, melytől a vércukor értékek helyreállításához a betegnek meg kell próbálni megszabadulnia. Azonban sokan komoly akadályokba ütköznek a fogyást illetően, és szomorúan konstatálják, hogy a súlycsökkenés elmarad.
    WEBBeteg - T. A., újságíró
    2018-04-05 13:11
    Közeledik az szja-bevallás időszaka. Tudta? Adókedvezményt a kormányrendeletben meghatározott betegségek esetén, alanyi jogon lehet igénybe venni - ilyen például a cukorbetegség, gluténérzékenység vagy a laktózintolerancia.
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2018-03-23 17:25
    A cukorbetegség kezelésének első lépcsője a diéta, és az életmód rendezése, amely elsősorban rendszeres testmozgás beiktatását jelenti.
    Papp Ildikó - szakpszichológus, Cserges Enikő - szakpszichológus
    2018-03-06 18:02
    Már 300 évvel ezelőtt leírta egy angol orvos a depresszió és a diabétesz összefüggését: Thomas Willis szerint a diabétesz hosszan tartó szomorúság és keserűség eredménye. Azóta már kimutatták, hogy az emocionális stressz valóban növeli a vércukorszintet és a vizeletben is cukorürítést idézhet elő.
    WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, gyermekgyógyász, endokrinológus
    2018-03-04 11:25
    A gyermekkori cukorbetegség nagyobb részben inzulinhiányon alapuló, ún. 1-es típusú diabetes. Ilyenkor az elpusztult inzulintermelő sejtek nem képesek feladatuk ellátására. Ez súlyos anyagcsere-összeomláshoz vezet, ha nem vesszük időben észre a tüneteket, és nem kezdjük meg a gyermek kezelését. Ennek három alappillére van, a diéta, az inzulinkezelés és a helyes életmód.
    WEBBeteg - Dr. Juhász Levente, szemész, látszerész
    2018-02-28 14:55
    A cukorbetegség a lakosság jelentős részét érintő krónikus betegség, aminek szemészeti szövődményei az életminőséget nagymértékben rontják.
    Cukorbetegközpont - Dr. Bibok György, diabetológus
    2018-02-21 21:41
    A 2-es típusú cukorbetegséggel küzdők az esetek többségében túlsúllyal rendelkeznek, mely csak ront az állapotukon. Éppen ezért lényeges a terápiájuk keretein belül a súlyfelesleg leadása. Amennyiben ez sikerül, úgy érdemes felkeresni szakembert, aki módosíthat az addigi kezelésen. A témáról dr. Bibok György, a Cukorbetegközpont diabetológusa beszélt.
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2018-02-12 14:55
    Az életmód-terápia a cukorbetegség kezelésének sarokköve. Akár a gyógyszeres kezelés mellett vagy önmagában is fontos szerepet játszik a diabétesz kezelésében.
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-02-07 11:25
    Napjainkban az orvostudomány fejlettségének, azaz a korszerű aneszteziológiának és az inzulinterápiának köszönhetően nem jelent akadályt a cukorbetegek műtétre való felkészítése.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!