Vesetágulat, műtétre lesz szükség?

Kedves dr.nő/úr! A LELETÜNK A KÖVETKEZŐ: BAL OLDALON A PYELON 18*11*14mm NAGYSÁGU. A KÖZÖS KEHELYSZÁRAK 5-6mm-ESEK. KEHELYVÉGTÁGULAT NEM FIGYELHETŐ MEG.TÁGULT URETERTNEM LÁTTAM.JOBB OLDALON AZ ÜREGRENSZERI TÁGULAT MÉRSÉKELTEBB. A PYELON LEGNAGYOBB ÁTM.9mm. A HÓLYAG TELT, FALA ÉPNEK LÁTSZIK.EZ VOLT 2010 06.17.-ÉN. AZ UTOLSO LELET 2010.12.22.-ÉN A JOBB VESE NORMÁLIS NAGYSÁGU ÉS ECHOSZERKEZEZŰ.ÜREGRENDSZERI TÁGULAT NEM ÁBRÁZOLODIK A BAL VESE NORMÁLIS NAGYSÁGU ÉS ECHOSZERKEZETŰ, PYELONJA MICTIO ELŐTT 17*13*7mm, URETER KEZDETI SZAKASZA 6mm, MICTIO UTÁN SEM VÁLTOZOTT SZÁMOTTEVŐEN. MICTIO UTÁNN A HÓLYAGBAN JELENTŐS MENNYISÉGŰ VIZELET MARADT. A GÁZOSSÁG MIATT AZ URETERNEK CSAK A KEZDETI SZAKASZA ÁBRÁZOLODIK. AZ IZOTOP VIZSGÁLAT NEM LETT JÓ. MOSTANÁBA MEGYÜNK UJRA.KÉRDÉSEM: HA NEM LEHET KINŐNI A PYELON TÁGULATOT HOGY LÉTEZIK HOGY KISEBB LETT? NINCS VALAMI MÁS MODSZER PL.GYÓGYSZER STB... AMIVEL GYÓGYITANI LEHETNE, FELTÉTLEN MÜTENI KELL? VAGY ÉRDEMES VÁRNI HÁTHA MÉG JOBBAN ÖSSZE MEGY? KÖSZÖNETTEL: EGY AGGÓDÓ ANYUKA!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Anna válasza vesebetegség témában

Kedves Édesanya!

Gyermeke bal veséjénél leírt vesemedence tágulat "csökkenése" nem szignifikáns, vizsgáló orvos, UH minősége miatt is adódhat ez a kis különbség. Leletükből a húgyvezeték tágulata is kiderül, valamint hogy vizelést követően jelentős mennyiségű vizelet maradt a hólyagban. Ilyen esteben valamilyen kóros fenntartó tényező

(elfolyási akadály, szűkület, reflux) kivizsgálására van szükség, de ha műtétet javasoltak akkor ezen már túl vannak. Gyógyszeres kezelés (antibiotikum) a visszatérő húgyúti fertőzések megelőzésére, valamint kezelésére szolgál, de alapbetegséget nem oldja meg!

Amennyiben a gondozó gyermeknefrológus, gyermeksebész-urológus szakorvoshoz műtéti beavatkozást javasolt, gyermeke egészsége szempontjából ez a legmegfelelőbb megoldás!

Kérdés: 2011. február 14., 10:33; Megválaszolva: 2011. február 19., 18:36
Kérdések és válaszok: Vesebetegségek
veseelégtelenség
Tisztelt Doktor No/Ur! Edesanyam veeelegtelensegben szenved, magas a vizelet feherje szintje, szerum kreatin is. A kerdesem az, hogy e miatt fajhat-e nagyon...
Vese mutét után
Tisztelt Doktor/no! Edesanyámnál 3 éve vesedaganatot diagnosztizáltak a bal veséjén.Rovidesen megmutotték, a bal veséjét eltávolitották. Azota...
Vesebetegség gyógyszeres kezelése
Édesanyám cukorbeteg, magas vérnyomás, betegsége van, a vér eredményből a vesefunkciók nagyon alacsony értéket mutatnak egfr: 17.09 Cteatinin: 244...
Krónikus vesebetegség
Tisztelt Doktornő/Doktor úr Édesapámnál 2012. Márciusában Krónikus vesebetegséget állapítottak meg. Akkor azt mondta az orvos, h 50%-os a...
vesetágulat
Üdvözlöm! A lányomnál születése után a bal vesében pyelon tágulatot találtak, ami egy ideig nőtt, de aztán 2 éves korára eltűnt. Most már 5...