• Nefrológia2

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr!

        Azt tetszett írni, hogy 70 felett majd' mindenkinél előfordulnak ilyen jellegű vese eltérések.ÉN CSAK 46 ÉVES VAGYOK! Kiszáradva nem nagyon lehetek, mert napi 2 liter folyadékot, többnyire vizet fogyasztok. Ma megyek a háziorvoshoz, talán lesz ideje, hogy minden leletemet átnézze. Azt látom nagyon nagy problémának, hogy az

        orvosnál "szétszedik" a beteget, és soha nem nézik az összes problémát együtt. Akárhova megyek, mindíg csak egy témát néznek, így lehet csontritkulást kapni a gyomorsavcsökkentőktől.

        WEBBeteg szakértő válasza a Vesebetegség témában

        Tisztelt Uram!

        Az élet 5. évtizedében nagyjából a férfiak 10-12%-nak mutatható ki vesecystája, annak jelenléte önmagában betegséget nem jelent. Sokkal aggasztóbb megítélésem szerint a kreatinin-szint emelkedése ebben az életkorban (ez kezdődő vesefunkció beszűkülést jelez), ez mindenképpen nefrológiai gondozásbavételt igényel. Oka számos lehet: magas vérnyomás, érelmeszesedés, cukorbetegség, primer vesebetegség stb. A további vizsgálatokról nefrológus szakorvosnak kellene döntenie (részletekbe nem bocsátkoznék, mivel az Ön kórtörténete alapján igen különböző vizsgálatok jöhetnek szóba). A fájdalommal kapcsolatos panaszokra rátérve: ha Ön csak 46 éves, akkor reumatológia helyett inkább urológiai vizsgálat javasolt, de ezt is mindenképpen nefrológiai vizsgálat után végeztetném.


        Kérdés: 2010-02-01 14:18:10; Megválaszolva: 2010. február 01., 14:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mi a nagyon magas (170 érték) mikroalbumin következményei? És kezelése