Emelt összegű családi pótlék

Tisztelt Dr Nő/Úr! Kislányomnak már magzati korban tudott volt a pyelon tágulata, sajnos a rutin 8 hetes ultrahang igazolta hogy nem nőtte el, egy hónap múlva kontroll UH. történt akkor már VUR merült fel.Vizsgálatok sora következett, viz.tenyésztés(ami pozitív lett) cystografia, urografia, izotóp.Gyermekurológus véleménye, VUR III-IV. Antibiotikum szedése tenyésztés fényében elkezdődött és ez a mai napig tart.Április végén (5 hónaposan) megműtötték (Vurdex infiltráció) . Azóta folyamatos kontroll vizsgálatok, tenyésztések és AB szedése javasolt. Hogy mikor fog meggyógyulni kislányom kérdésre " a majd meglátjuk" az orvos válasza.Ezen információk birtokában Ön szerint jogosultak lennénk emelt szintű családi pótlékra.Köszönettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza vesebetegség témában

Kedves Szülő!

A leírtak alapján gyermekének VUR (vesicoureteralis reflux) betegsége van. A betegség két komponensből tevődik össze: ebből az egyik - talán könnyebben kezelhető maga a reflux azaz a kóros visszafolyás a hólyagból a húgyvezetékbe. A nagyobb probléma (amit ez esetben csak a III-IV. besorolás jelez) , hogy a húgyvezeték izomzata maga sem egészséges, cystográfiás feltöltéskor egy normál szűk vezetéknél tágabban telődik fel. Ez utóbbi műtéttel sem állítható egyszerűen helyre.

Kérdéseim lennének a pontosabb válaszhoz: az elváltozás egy- vagy kétoldali? ha egyoldali, melyik oldalt érinti? Izotóp vizsgálata MAG-3 vagy DMSA volt? (az előbbi az elfolyási viszonyokra ad pontos(abb) választ, egyben jelzi a megoszlást a két vese kiválasztási kapacitására vonatkozóan, az utóbbi a vese alakját mutatja pontosabban) . Ha MAG-3 volt, mi a megoszlás a két vese között? Történt-e a Vurdex feltöltés óta cystográfia, vagy ultrahangos sonocystográfia?

Hol (melyik intézményben) kezelik gyermekét?

Utolsó kérdésére a válaszom az, hogy a leírtak alapján mindenképpen jogosultnak tűnnek emelt összegű családi pótlékra, de ehhez csak úgy tudnak hozzájutni, ha ebben illetékes ellátó helyen kezelik gyermeküket. Az antibiotikum folyamatos, hónapokon keresztüli szedése mindenképpen szükséges a fertőződés megakadályozására. Ezt tehát semmiképpen ne hagyják abba!

Várom válaszukat a kérdéseimre, ez alapján tudok még pontosabb választ adni

Üdvözlettel:

Dr. Hacsek Gábor Ph.D

gyermekorvos

Svábhegyi Gyógyintézet

www.svabhegy.eu

Bejelentkezés: a 06-20-500-2500 telefonszámon

Kérdés: 2012. június 07., 14:32; Megválaszolva: 2012. június 11., 20:05
Kérdések és válaszok: Vesebetegségek
Hasiultrahang
Vesecysta, szerzett
Tisztelt Dr. Szanyi Andrea! Kérem, véleményezze a mellékelt ambuláns naplót és javasoljon további vizsgálatokat, szakrendeléseket. Segítség...
Vese cysta
Tisztelt Cím! A következő leletet kaptam, szeretném tudni, hogy mit kell tudni róla.főleg a 3cm cystáról és a meszesedésről. LELET: Hasi UH...
Dupla J csővel ultrahangos kőzúzás
Tisztelt Doktor úr! DJ stent felhelyezés történt egy a CT szerint kb. 14x6x9 méretű vesekő /HU650/ miatt május közepén. Azóta kétszer voltam ESWL...