Ezüst kolloid

T.Cím! Sok pozitiv dolgot hallottam az ezüst kolloidról, és azt szeretném megkérdezni, hogy valóban semmi káros mellékhatása nincsen? Cukor- és súlyos vesebetegség mellett szedhető? Illetve ha nem is árt, de javasolt? Már shunt beültetésére készülnek, ha dializisre kerülne sor, akkor meglegyen, tud valamit segíteni, akár vértisztitásban, akár bármi másban az ezüst kolloid? Vagy egyéb természetes módón tudjuk késleltetni a dialízis? Segítségüket köszönettel,

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza a vesebetegség témában

Kedves kérdező! Az ezüstoldat - in vitro - kémcsőben baktériumölő, de ez nem jelenti azt, hogy az élő szervezetben is hasonló hatást fejtene ki. Tudományosan enm alátámasztott, hogy a kórokozó baktériumok érzékenyebbek az ezüstre. Az ezüstoldat (ezüst kolloid) csodaszerként való feltüntetése helytelen, vírusölő hatása nem bizonyított. Az ezüst-kolloid a használatát támogatók állítása szerint táplálékkiegészítőként javítja egészségi állapotukat, közérzetüket és (többek között) megvédi őket a megfázástól és az influenzától. Ezen állításokat nem támasztja alá tudományos vizsgálat. Kérdéséből nem derül ki, hogy milyen okból szeretné szedni? A cukorbetegségre, a vesebetegségre biztosan nincsen semmilyen pozitív hatással.

Kérdés: 2011. november 09., 09:18; Megválaszolva: 2011. november 11., 19:31
Kérdések és válaszok: Vesebetegségek
Vesecysta, szerzett
Tisztelt Dr. Szanyi Andrea! Kérem, véleményezze a mellékelt ambuláns naplót és javasoljon további vizsgálatokat, szakrendeléseket. Segítség...
Vese cysta
Tisztelt Cím! A következő leletet kaptam, szeretném tudni, hogy mit kell tudni róla.főleg a 3cm cystáról és a meszesedésről. LELET: Hasi UH...
Dupla J csővel ultrahangos kőzúzás
Tisztelt Doktor úr! DJ stent felhelyezés történt egy a CT szerint kb. 14x6x9 méretű vesekő /HU650/ miatt május közepén. Azóta kétszer voltam ESWL...
Fehérjebevitel veseelégtelenség...
T. Doktornő! Krónikus veseelégtelenség esetén, ha egyik napon dupla mennyiségű fehérjét fogyasztok mint a megengedett, azt a következő napi fél...