Hólyaggyulladás?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Több, mint 2 hónapja kezdődött a furcsa bizsergés a hasam legalsó részén, olyan volt, mintha pezsgőtabletta oldódna fel bennem. Nagyon zavaró volt. Aztán egy hónapja felváltotta ezt egy erős telt hólyag érzés, fájt, azt hittem kidurranok, pedig nem is jött sok vizelet. Kénytelen voltam gyorsan bejelentkezni az urológiára. Ultrahanggal megvizsgáltak, katétereztek is, de nem találtak szerencsére semmi komolyabb elváltozást. Nem volt üledék, nem volt véres vizelet sem. Hólyaggyulladást állapítottak meg. Nolicint kaptam és Kisvirágú füzike teát iszom. Szépen javultam a kúra során, de amint abbahagytam, ismét elkezdődött. Újból elkezdtem a Nolicint (volt a családnak) és a teát. Gyakorlatilag több, mint három hete szedem a gyógyszert. Még mindig érzem a nyomást a hólyagnál, van amikor rendben vagyok, de néha felerősödik. Hallottam, olvastam, hogy nagyon sokáig elhúzódhat ez a makacs betegség. A kérdésem az, hogy szedhetem-e tovább a gyógyszert, vagy vissza kell menjek az orvoshoz, mert valami más lehet? Nagyon félek a hólyagtükrözéstől! Előre is köszönöm a segítségét!

Dr. Merth Gábor válasza Hólyaggyulladás témában

Kedves Kérdező!

Miért kellett katéterezni? (Szeparált vizelet -tenyésztés céljából, vagy volt valami konkrét ok? )

Neurológiai státusza rendben van -ki tudja magát rendben vizelni?

Lenne pár habituális kérdésem, valamint más egyéb kérdés is, ezért maradjunk abban:

Azt javaslom álljon le az AB-mal, majd 5-7 nap múlva adjon le vizeletet tenyésztés céljából, hogy konkrétan a már ismert kórokozó elleni leghatásosabb AB-t kaphassa meg. A kisvirágúf. jó, ezenkívül a tőzegáfonya is hatásos a panaszok csillapításában (sok folyadék! ) .

Ha nincs kórokozó, sajnos nem tudja elkerülni a tükrözést (biztatásként annyit -bár tudom, ez nem segít-, egy nőnél a hólyagtükrözés jóval kisebb "traumával" jár, mint egy férfinál, mert rövid, egyenes a húgycsöve, így nem okoz nagy panaszokat az eszköz bevezetése. Onnantól pedig csak vizelési ingert érez az ember, mert ugye a hólyagot feltöltik, hogy a teljes szervet át lehessen vizsgálni...)

Jobbulást kívánok!

Kérdés: 2011. július 26., 10:10; Megválaszolva: 2011. július 27., 18:10

Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések

Post covid asszociált...
Viszketés húgycső
Tiszteletem! Azon kellemetlen dolgot tapasztalom, hogy minden szexuális aktus után kb. egy óra múlva, de akár másnap reggelig is viszket a...
Mire utalhatnak a tünetek?
Tisztelt Doktor Úr! Néhány napja arra lettem figyelmes, hogy vizeléskor kissé csípett a vizelet, továbbá még aznap éjszaka az ejakulációnál is...
Jobb herében tompa fájdalom
Jó napot kívánok! Kb. másfél hónappal ezelőtt nem tudom milyen okból de kellemetlen tompa fájdalmat éreztem a herémben... Arra tippeltem hogy...
Reggeli erőtlen vizelet
Tisztelt Doktor Úr! Kérdésem az lenne,hogy a reggeli első vizelet gyenge sugárban erőtlenül ürül,ennek a hátterében mi állhat,illetve kell e vele...