• Azoospermia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Weborovos!

        Feleségemmel már 2 éve próbálkozunk, most elmentem andrológiai vizsgálatra melyen a következő erdemény született:

        Spermiumszám: 0, Az egész látótérben nem látható spermium.

        Diagnosis: Azoospermia

        Még hátra van hormon vizsgálat, genetika, ultrahang...

        A kérdésem az lenne hogy lehet-e valahogy gyerekem( akár lombikkal is)?

        Az orvos akinél voltunk eléggé félvállról vette a dolgot, nem válaszolt a kérdéseinkre és teljesen személytelen volt.

        Őszinte válaszát várom,

        egy kétségbeesett férj

        WEBBeteg szakértő válasza a azoospermia témában

        A spermavizsgálat csak az első lépés a betegsége kórismézésében, ez alapján még természetesen van esélyük a saját gyermekre! Még olyan esetekben sem teljesen kizárt a dolog, amikor a herékben érdemi spermium termelés - ezt a hereszövet mintavétel (biopsia) fogja megmutatni. Természetesen minél több rossz lelet gyűlik, annál inkább csökken az esély. Érdemes lenne azonban orvosával mielőbb "szót értenie", hiszen az esetleges kezelésekhez és beavatkozásokhoz elengedhetetlen a jó kommunikáció Önök között!


        Kérdés: 2010-02-21 10:24:47; Megválaszolva: 2010. február 21., 10:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: