Azoospermia

 

T.Cím!

Az lenne a kérdésem, hogy heresorvadás miatti azoospermia irreverzibilis és lehet még természetes úton spermát nyerni vagy esetleg csak biopsziával?

Válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza azoospermia témában

Ez így elég kevés információ. Tudni kellene a sorvadás okát, ha van oldaliságát illetve hormonvizsgálatok eredményét. Amennyiben már túl van ilyen jellegű andrológiai kivizsgáláson, és gyógyszeres kezelés nem jön szóba, akkor bizony csak a biopsziától remélhető a spermium nyerés. A kérdés első felére válaszolva: sajnos, a heresorvadás legtöbbször végleges, vagy fokozatosan tovább romló állapot.

Kérdés: 2010. január 14., 09:45; Megválaszolva: 2010. január 14., 09:45
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?
Tanácstalan vagyok.