Gyógyfürdő

2003-ban volt egy radikális prosztata műtéttem. Kérdezem mehetek-e thermálvizes gyógyfürdőbe. jelenleg a PSA érték;extrém alacsony. Tisztelettel: András

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szamosi Szilvia válasza prosztata témában

Kedves András! Azzal kezdeném, hogy tumoros betegeinknek nem szoktuk javasolni termálfürdő, szauna, gőzfürdő látogatását, de tiltatni sem tudjuk. Önmagában az alacsony PSA érték az ön betegségében jót jelent, de korántsem elegendő, hogy teljes képet alkossak az állapotáról. Amennyiben jó általános állapotnak örvend, nincs kardiovszkuláris betegsége, rendszeresen jár kontrollra, és nem részesül jelenleg semmilyen gyógyszeres kezelésben (pl. TAB=teljes androgén blokád) , illetve vizelettartási zavara sincs (műtét után előfordulhat) , nem látom akadályát termálfürdő látogatásának. Természetesen kerülni kell a szélsőséges hőmérsékletű medencéket. A legfontosabb az, hogy keresse fel kezelőorvosát és beszéljék meg, Ő hogyan értékeli az Ön állapotát és ez legyen a döntő.

Kérdés: 2010. február 09., 22:44; Megválaszolva: 2010. február 09., 22:44
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Extra magas PSA
Enyhe mellékhere gyulladás?
Vizelési probléma?
Prosztata nagyobbodás
Húzó érzés majd élesen szúró...