Valóban a krónikus prosztata gyulladás állhat a betegségem hátterében?

Tisztelt Doktor úr! A segítségét illetve tanácsát szeretném kérni a 2008 január eleje óta fennálló és a napjaimat megkeserítő problémám mielőbbi megoldásában. A feleségemmel történt együttlét után kellemetlen húgycsőégést éreztem, emiatt felkerestem háziorvosomat, aki azonnal beutalt az urológiai szakrendelésre. Az elvégzett vizelet és UH vizsgálat után azt valószínűsítették, hogy kövem van, melyet zúzni kell, de a beavatkozást végző orvos távolléte miatt erre csak február elején kerülhet sor. A várakozás ideje alatt a jobboldali ágyék és herezacskó tájékán kellemetlen égő érzés jelentkezett, mely az eltelt másfél év alatt sem szűnt meg. Az alapdiagnózis krónikus prostatitis melynek kezelésére számtalan antibiotikumot kaptam (Tavanic, Aktil duo, Klion, Summamed, Amoxicyclin, Doxicyclin, Avelox, Cifran)sajnos a problémám nem szűnt meg. Az elvégzett vizelet és ejakulátum vizsgálatok tenyésztési eredményei minden alkalommal kimutattak baktériumot (E. coli. Klebsiella, Prevotella, Citrobacter freundii) , melyekből 2008 ősze óta az E. coli baktérium mami megmaradt. A kimutatott csíraszámok 10x2 és 10x4 csíraszám között voltak. Végeztek nálam góckutatást, mely után több alkalommal leszívatták az accüregemet és egy fogam is kihúzásra került. Kérésemre elvégeztek egy here UH vizsgálatot is, ahol a jobboldalon meszesedéseket és 2 és 3 mm-es cystákat állapítottak meg. Mivel az állapotom továbbra sem javult elküldtek ágyéki MRI vizsgálatra, melyen kórosat nem állapítottak meg. Sajnos az állapotom már másfél éve fennáll és a kellemetlen égő érzés nem szűnik meg. Tisztelettel kérem a Doktor urat, hogy segítsen nekem abban, hogy mit tegyek azért, hogy a betegségemből mielőbb meggyógyuljak. Segítségét előre is köszönöm. Tisztelettel: F.Tibor

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza gyulladás témában

Tisztelt Olvasónk!

Leírásából kitűnik, hogy sok jó szakember sok vizsgálattal és terápiával próbálkozott panaszaira, de nem sikerült nekik. Ez is mutatja, hogy az a panasz ami Önnek van nehéz feladat elé állítja a beteget és urológust egyaránt, igazán jó, biztos gyógymód nincs.

    Panaszai alapján én is idült prosztatagyulladásra gondolok, amely hátterében egyértelmű kórokozó nincs.

   A 10 a másodikon-negyediken csíra szám nem tekinthető kórokozónak, ráadásul a coli egészséges emberek húgycsövének elülső szakaszában megtalálható.

   A panasz hátterében a prosztata pangásos állapota állhat. 

   Két dolgot javasolok:

Kisvirágú füzike teát - gyulladáscsökkentő hatása kiváló, (reggel este egy-egy csésze)

Szelektív alfablokkolót (Pl. Tamsol, Omnic Tocas, Alfetim Uno) amelyet családorvos is írhat urológus javaslatára.

   A panasz és a  gyulladás  valódi oka lehet egy stresszes életmód, illetve alkat, ami  sajnos gyógyszerektől nem változik meg.

  Üdvözlettel: Dr. Kocsis István, urológus

Dr. Kocsis István, urológus
Kérdés: 2009. július 08., 17:05; Megválaszolva: 2009. július 08., 17:05
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?
Tanácstalan vagyok.