Éjszakai hátfájás

 

Tisztelt Doktor Úr.

 

A következő a gondom:

33 éves férfi vagyok, kb. egy éve járom az orvosokat, mindhiába. 2-3 óra alvás után arra ébredek hogy tele a húgyhólyagom, a gerincem meg nagyon fáj. Van amikor óránként, 5-6 alkalommal kel éjjel a w c-ét járnom, sokszor kikészít, mert nagyon álmos állapotban kell kimenjek, illetve, a gerinc és a bordai fájdalom miatt nem tudok elaludni. Eltudnék aludni, de a fájdalom nem engedi.

Rájöttem arra is, hogy ha egy széken ülök a gerincem függőleges állapotban van, és kis terhelés éri akkor mérséklődik a hátfájásom, de sajnos teljesen nem múlik el. Természetesen nappal munka közben eltűnik a fájdalom, nem teljesen, de legalább elviselhető.

A vizeletem mindig áttetsző, most jelenleg erősen megfáztam, ezért sok gyógyszer miatt nem dolgozott annyit a vesém és sárga volt a vizeletem. Természetesen a hátfájásom is eltűnt.

Mivel kezdek a megfázásból kilábalni kezd visszatérni az éjszakai pisilés 1-2 óránként és a hátfájásom.

Na most én két dologra gondolok:

  1. Éjszaka a vesém a szívburok folyadék felesleget dolgozza le, bár én nem értem mi köze lehetne a hátamhoz.

  2. A gerinc folyadék szivárog fekvő vízszintes helyzetben, a vesém ledolgozza ezért járok sűrűn pisilni. A lecsökkent gerincfolyadék okozhatja a hátfájást, 2-3 óra állva vagy ülve elég idő hogy a gerincfolyadék visszatöltődjön egy elviselhető állapotba. Ez magyarázatot adna a fejfájásaimra is.

 

    Egy év alatt nagyon sok orvosnál jártam, urológia, belgyógyászat, reumatológia de még senki sem tudta megmondani hogy mi a bajom.

    Remélem felismerik a bajomat.Segítségüket előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza derékfájdalom, éjszakai vizelés témában

Tisztelt Kérdező!

Urológus szemszögéből nézve tudok részleges tanácsot adni a problémáira. Szerencsés lenne azonban látni a korábbi leleteket, vizsgálatok eredményeit, mivel azok birtokában tovább lehetne lépni. Már az hasznos információt nyújtana, ha tudnák egy oldali, avagy az egész deréktájon jelentkezik a fájdalma. Egy oldali fájdalom esetén felmerülhet veseeredet. Amennyiben vízhajót is szed, az okozhatja a gyakori éjszakai vizelést. De lehet, hogy csak a napi folyadékmennyiséget este fogyasztja el, és az akkor választódik ki a veséken át. Gyakori éjszakai vizelést okozhat még hólyag és prosztatagyulladás, prosztata megnagyobbodás és a szív elégtelen működése is. Csontfájdalmat is nagyon sok betegség okozhat. Továbbra is javaslom urológus és neurológus felkeresését a panaszok felderítésének érdekében, így, ilyen kevés adattal sajnos nagyon nehéz komplex tünetek okát meghatározni.

Üdvözlettel: Dr. Benyó Mátyás

Tisztelt Kérdező!

Az elképzelései alapvetően tévesek, de úgy gondolom, hogy nem is Önnek kell megfejtenie a probléma lényegét. A szívburokban normálisan csak nagyon kevés folyadék van, mely kenőanyagként működik a két szívburok elmozdulásához, csak kóros állapotokban telődik fel, de ami ott felgyűlik, azt a vese nem is tudja aztán kiválasztani. A gerincfolyadék pedig normál esetben nem szivárog, ez szintén egy zárt tér, ahol jelen van, csak lumbalpunctio, vagy egyéb sérülések, kóros állapotok kapcsán változhat a mennyisége. Tehát másban kellene gondolkodni. Ahogy írja, urológiai és reumatológiai eltérést az eddigi vizsgálatokkal nem találtak. Ez nem jelenti azt, hogy nincs eltérés, mert nem biztos, hogy minden olyan vizsgálatot elvégeztek, mely szükséges a diagnózishoz. ÁLtalában természetesen az egyszerűbb vizsgálatokkal szoktunk kezdeni, pl. rtg, alap laborvizsgálat, de ha nem találjuk az okot, akkor tovább kell gondolkodni és tervezni. Az éjszakai, terhelésre javuló fájdalom bizonyos gyulladásos ízületi betegségben, pl. Becterew kórban jellemző. Ezen kívül bizonyos vizelési zavarokat neurológiai eltérések, gerincvelői, vagy a gerincvelőből kilépő ideggyökök eltérései okozhatnak. Így ilyen irányban is érdemes lenne vizsgálódni, ha az alapdolgok rendben voltak. Pl. történt-e MR vizsgálat a gerincéről? Mert enélkül elég nehéz azt mondani, hogy kivizsgálták a panaszait. Ha konzekvensen jelen vannak, zavaróak, mindenképpen javasolnám, hogy további neurológiai, reumatológiai vizsgálatra menjen el!

Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia

Kérdés: 2009. április 14., 10:06; Megválaszolva: 2009. április 14., 10:06
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Lágyéksérv utáni herefájdalom
Megduzzadt herezacskó
Kérdésem:Hólyag tumor vagy a vese...
Sugárterhelés - hólyaggyulladás
Véres váladék a vizeletben?