ülőidegzsába

Tisztelt Doktornő! 10 évvel ezelőtt megállapitottak MR vizsgálattal egy LV-SI közti porckorongsérvet, dislocalja, de nem comprilája a gerincvelőt.Több, mint eg yhónapja kifejezetten erős bal comb-sarok fájdalmam van. A bal láb külső részén végig fáj, és zsibbad.Reumatológusnál voltam, röntgenre egyenlőre nem küldött le, de az ambuláns lapomon ez áll: Fokozott háti kyphosis, fok. lumb. lordosis.Oldalra kissé kötött L-S gerinc.Bal SI rész nyomásérzékeny. MKo. erősen kötörr L-S gerinc mozgások.FEszes pv. mindkétoldalon.Csipők szabadok, térdek crep.Lasegue mko jlezett.Renyhe AV.i inreflex.Paresis nincsen. 10 alkalmas iontoforézis kezelést kaptam, és Voltaren 500mg kúpot 2x1-et. A kúptól vérs lett a székletem, de elkezdett javulni a lábam, derekam.Ám egyik napról a másikra visszaestem, arra szintre ahogy elkezdődött a betegségem.Visszamentem. Megnézett a doktornő. Azt mondta, hogy aderekam jobban mozog, a kinzó fájdalom és zsibbadás sokáig meg lesz még. Akár több hónapig is eltarthat, ez az oda-vissza esés.Átváltott más gyógyszerre: Napi 2 Zaldiar, és Meloxicam 15 mg-osat kell szedjek, már 4 napja szedem, de nem javul.Felhivtam a doktornőt, azt mondta, hogy ez a gyógyszer lassabban hat 4 nap alatt nem fog. Biztos hogy nincsen komolyabb bajom? Igaz, hogy ez ilyen hosszú lehet? Félek, hogy daganatom van stb. Ez persze valószinű, hogy alaptalan.Nem küldtek el még röntgenre, mert azt mondja a doktornő, hogy a fájdalom ugyan nagy, elég jól járok, és mozgok, nem gondol komoly dologra.

Dr. Kerekes Éva válasza derékfájdalom témában

Tisztelt Érdeklődő!

Igaza van az orvosának, a korábban is fennálló porckorongsérv által okozott idegszál becsípődés okozza a jelenlegi panaszait. A panaszok erre típusosak, daganatra nem. Egy-egy ilyen becsípődés valójában akár 2-3 hónapig is eltarthat. Műtéti indikáció jelenleg nem áll fenn. A röntgen egy ismert porckorongsérv esetében, ha a panaszok típusosak, nem indokolt.

Jobbulást kívánok!

Kérdés: 2012. november 13., 23:21; Megválaszolva: 2012. november 15., 20:51
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
idegbecsipodes?
Korulbelul ket eve csikban faj a bal labam (nem eros fajdalom) . Illetve a medence csontomnal ketoldalt is erzek nemi gyengeseget.De mindent tudok csinalni....
Mit tegyek
Csutortokon oriasi fajdalmakkal ertem haza a munkabol. Kihivtam a mentoket es azt mondtak vagy vese krizis vagy gerinc problemaim vannak. Elvegeztek egy CT-t...
Mr lelet véleményezése
Mri lelet (Dva gyanú )
MR vizsgálat eredménye