Prosztata műtét után

Tisztelt Hölgyem, Uram!

Édesapám túl van egy prosztataműtéten. Húgycsövön keresztül végezték, bemetszés után "lefaragtak" a húgycsövet elzáró prosztatából. Napokig volt hasfalból kijövő cső és húgycsőbe vezetett katéter is. Ez utóbbit pár nappal a műtét után, az előzőt pedig egy héttel vették ki. Ez a kivétel után (30-40 centis cső volt) pár órás görcsöt eredményezett, de NoSpa és Cataflan (és az orvos által felírt, kúraszerű antibiotikum) után elmúlt. Most viszont újabb, nem várt gondok vannak.

Maga a műtét jól sikerült, se fájdalom, se semmi. Viszont most ismét nem megy a vizelés. Édesapám azt mondja, hogy olyan érzés, mintha egy "dugó" lenne benne, ami a makk végében beáll és ettől csak csöpögve, vagy erőltetve, össze-vissza jön a vizelet. Műtét után egy-két napig javult, a "darabok" és "vérrögök" kijöttek, jobb volt, aztán hirtelen rosszabb. Valami olyasmit is mondott az orvos (akihez többször visszament már a műtét óta) , hogy a húgycső végén be is hártyásodott (lehet ilyen?! ) .

Kapott vérhigítót is, 10 napig kellett szúrkálnunk, ezt tegnap fejeztük be.

El van keseredve Apu, mert amúgy sem szerette volna a műtétet (ki szeretné, persze) , de muszáj volt, mert nem ürült a vizelet rendesen. Most már rég túl lenne rajta, ehelyett rosszabb, mint volt...

Az orvossal messzemenőkig meg van elégedve, mert bármikor hívhatja mobilon, odafigyel rá, kedves vele, emberséges; mégis kérjünk mástól szakvéleményt?

Köszönettel: Tamás

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza prosztataműtét témában

Tisztelt Olvasónk!

Sajnos Önöknek és a kezelő orvosnak is nehéz dolga van.

Leírásából kitűnik, hogy a műtéthez a húgycső bemeneti nyílását be kellett metszeni, (feltehetően szűk nyílás miatt) hogy az operatőr az eszközt be tudja vezetni. Ennek a bemetszésnek lehetséges szövődménye, hogy a nyílás begyullad, beheged. Az édesapja jó kezekben van, ez a dolog meg fog oldódni, csak egy kicsit hosszadalmasan, ami lelkileg megterhelő lehet. (a műtét után a prosztata gyógyulási ideje is legalább két hónap, csak az kívülről nem látszik! ) Kitartásra és töretlen bizalomra bíztatom Önöket!

Dr. Kocsis István

Kérdés: 2009. március 03., 18:05; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 10:26
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Mi az Ön véleménye?
Tisztelt Dr. Úr! Apukámat kb. egy hónapja műtötték meg prosztatrákkal, a műtét az orvosok szerint sikeres volt. Viszont a napokban apuámnak a...
Lágyéksérv utáni herefájdalom
Mi ábrázolódik a képeken? Ha a...
Megduzzadt herezacskó
Kérdésem:Hólyag tumor vagy a vese...