• Fájdalmas éjszakai spontán merevedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! Kb. 1,5 hónapja tapasztalom a következő igen kellemetlen jelenséget. Az éjszaka folyamán többször rendkívül erős és fájdalmas merevedésre ébredek. Ez akkor múlik el, ha teljesen magamhoz térek. Amint visszaalszom, ismét folytatódik. Jellemzően álmodni is szoktam ezzel egy időben, de sosem szexuális tartalmú álmok ezek. Nagyon keveset alszom emiatt, ami már a napközbeni közérzetemre is kihat. Olvastam az Interneten a ritka "sleep related painful erection" betegségről. Kerestem ezzel urológus kollégát, aki azt mondta, hogy hallott ugyan erről, de nem tud segíteni, és ajánlani sem tud senkit. Meglehetősen elkeseredett vagyok emiatt. Sajnos összetett a probléma nálam. Crohn beteg vagyok 19 éve, 5-ször műtöttek. Emellett pszichiátriai panaszokkal is kezelnek régóta, gyógyszeresen (szorongás, depresszió). A legfrusztrálóbb a dologban az, hogy normál esetben merevedési zavarom van, emiatt a szexuális életem sosem volt rendben. Pláne megvisel így, hogy éjszaka meg épp emiatt nem tudok aludni. A fájdalom sokszor délelőtt is megmarad. Feszítő érzés, pontosan mintha túl lett volna erőltetve a pénisz. Emellett jellemző még a mellékhere fájdalma is, ami az elnyújtott erekció során szokott egyébként jelentkezni. Tanácstalan vagyok, számítok a segítségére! Tisztelettel, Balázs

        Dr. Papos István válasza a merevedés témában

        Kedves Kérdező! Az ön problémája nagy valószínűséggel nem urológiai kezelést igényel. Említette, hogy pszichiátriai panaszokkal is kezelik régóta. Biztos vagyok benne, hogy merevedési panaszai a pszichés státusszal függ össze, ezért javaslom, hogy konzultáljon pszichiáterével.


        Kérdés: 2020. augusztus 03., 13:21; Megválaszolva: 2020. augusztus 09., 21:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: