• Gerincsérülésből adódó merevedési zavar, vizeletes ejakuláció kezelésének lehetőségei?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Papos István! Nyitott gerinccel született kerekesszékes mozgáskorlátozottként elég kellemetlen volt első nemi aktusom közben megtapasztalnom, hogy bár rendelkezek penetrációhoz megfelelő intenzitású merevedéssel (ami még ilyenkor sem teljes), a vaginális penetráció viszont nem stimulál eléggé a merevedés fenntartásához. Kifejezetten gerincsérüléssel (érzékkieséssel) összehozható merevedési zavarok megoldási lehetőségeire nem találtam magyar nyelvű forrást, ami Magyarországon is elérhető megoldásokat közölt volna. A gerincsérülésem miatt, de főleg az anyagi helyzetem miatt nem engedhetem meg, hogy felesleges köröket járjak a helyzetem megoldására, így Sildenafil tartalmú tabletták helyett szeretnék egyből egy Alprostadil, Papaverin és Fentolamin keverékét tartalmazó injekciót alkalmazni, az idegennyelvű források ezt trimix-nek hívták. Lehetséges egy ilyen keveréket Magyarországon felíratni? Egy további problémám ide szorosan kapcsolódik, az ejakulátumom zavaró mennyiségű vizeletet tartalmaz, a húgyhólyagot merevedéskor elzáró izom túl gyenge működésén kívül lehet más ennek a jelenségnek a forrása, és ha igen, mennyire kezelhető?

        Dr. Papos István válasza a merevedés témában

        1. A penisbe adható injectiok közül jelenleg a Caverject injecto kapható, ennek felírása urológiai/andrológiai szakrendelésen történhet megfelelő kivizsgálást követően, Az öninjekciózás betanítása is ott tröténik. 2. A jelenség oka nyilvánvalóan a záróizom beidegzésének zavara, melyet a gerincsérülés okoz.


        Kérdés: 2020. április 27., 17:52; Megválaszolva: 2020. április 27., 18:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: