Rossz spermakép

Tisztelt Doktornő/ Doktor úr! Férjem tavaly decemberi spermatogramja így alakult: Koncentráció: 52 M/ml Összspermiumszám: 98,8 M/minta Mozgó spermium (PR + NP): 54% Progresszív motilitás (PR): 43% Nem progresszív motilitás (NP): 11 % Nem mozgó: 46 % Normál morfológia: 3 % Vitalitás: 80% Kerek sejtek száma: 0,8 M/ml Ez alapján teratozoospermiát diagnosztizáltak nála. A meglévő herevisszérsérvjét január végén műtik. Tavaly tavasszal sikerült spontán teherbe esnem, azonban missed ab lett a vége. Kérdésem, hogy próbálkozhatunk-e addig is, amíg nem javul a morfológia? Tartok egy újabb vetéléstől. Vagy csak az abszolút egészséges hímivarsejtek képesek a megtermékenyítésre? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: H. Dóra

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza Spermiogram témában

Nyugodtan próbálkozhatnak addig is, de a varicokele műtét után 3 hónappal nagy valószínűséggel javulni fog a spermakép, és a teherbeesés esélye is!

Kérdés: 2020. január 10., 19:46; Megválaszolva: 2020. január 13., 22:08
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Meddig várjunk még?
Feleségemmel már 4 éve próbálkozunk babával,de még mindig nem jött össze. Első körben Őt néztek meg,de nálam elvileg minden rendben és egy...
Spontán teherbeesés?
Tisztelt Doktor Úr! Márciusban voltunk először a férjemmel inszemináción, sajnos az első nem sikerült, és most a jelenlegi vírushelyzet miatt...
Sperma ellemzés
Üdvözlöm! A fotón látható erdeményeket szeretném,ha tudna abban segíteni hogy ki ellemezné nekem az erdeményt rendes emberi nyelvre! Ezzel az...
Spermiogramm lelet
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Spermiogramm vizsgálatom eredményének èrtelmezésében szeretnèm segítségét kérni, mennyire számít jó vagy éppen rossz...
spermatogramm
Tisztelt Dr.Úr! A párom helyzetéröl szeretnék tanácsot kérni! Babát szeretnék lassan 2 éve sikertelenül! El küldték öt egy spermiogramm...