• Kopaszodik a 3 éves lányom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor! Kislányom fejbőrén kb. 1 hónapja vettem észre, hogy kb. 8-10 helyen nincs haja. Egyik napról a másikra kopaszfoltok lettek a fejbőrén. Azóta sem látni ott semmi nyomát, hogy kiakarna nőni neki a haja. Hosszú haja van eddig két copfot csináltam neki, most már , hogy ne látszodjon a kopasz folt és ne gyengítsem a hajhagymákat csak lófarokba fogom össze a haját. Hetente 1x mosom neki. Mitől alakulhatot ez ki és mit kell tennem, hogy ezeken a kopaszpontokon újból nőjön haj neki? Mellékelem a fotot a kislányom fejbőréről. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Molnár Anna válasza a kopaszodás témában

        Kedves Édesanya! (Az Ön által említett kép szerkesztőségünkbe nem érkezett be!) A kislányánál foltokban jelentkező hajhullás okát feltétlen ki kell vizsgálni! Ebben az esetben elengedhetetlen a hajhullás esetleges helyi okának (bőrfertőzés) megállapítása, emellett úgynevezett góckutatás (fogászat, fül-orr-gégészet, stb.), gyulladás kizárása, laborvizsgálat (vér, vizelet), az eredmények birtokában további speciális vizsgálatokra is szükség lehet (pl. immunológia). Természetesen ha megtalálják a hajhullás okát és az megszüntethető, ha a hajhagymák nem károsodtak a gyermeke haja újra kinő. Javaslom elsőként forduljon gyermekorvoshoz vagy bőrgyógyászhoz!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 09., 02:35; Megválaszolva: 2010. augusztus 12., 11:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés