Fűrészpálma.

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Idén télen sajnos láthatóan és tapintásra is érzékelhetően meggyérült a fejtető elülső részén a hajam, nem vészesen, de észrevehetően. Egészségesen élek, kevés hajam hull ki naponta a probléma az, hogy babahajszálakból kevés nő elől vissza. Vitaminhiány, gyulladásos góc nem áll fent, túlzott egészségtelen stressz sem jellemző rám. Pár hete elkezdtem mélyebben kutatni a témában és mondhatom sikerült részletesen beleásnom magam. Nagyon sokaknak nagyon pozitív a visszajelzése a fűrészpálma kapszulával kapcsolatban, amely a férfias típusú kopaszodásért felelős, DHT hormont képes kisebb szinten tartani/blokkolni a szedés ideje alatt. Gondolkodom, hogy kipróbálom, de mielőtt beleesnék mindenképpen lenne pár kérdésem, amit az interneten nem, vagy csak hiányosan találok meg. 1.: Gyógyszernek minősül? Azért merült fel a kérdés, mert a DHT blokkoló hatása miatt a jóindulatú prosztata megnagyobbodás kezelésére javasolják főként, de a weben könnyedén beszerezhető vény nélkül. 2.: Mennyire szabad/ajánlatos a hosszútávú szedése 22 évesen? Én kúraszerű szedésre gondoltam. 3 hónapig napi 1 kapszula és legalább 2-3 hónap szünet. A szünet alatt DHT blokkoló oldatot használnék, ami viszont nem a szervezetemben, hanem csak a fejbőrömön a hajhagymáknál fejti ki hatását. 3.: Mellékhatások? Sok helyen azt írják, hogy nagyon sok más pozitív hatása is van a fűrészpálmának, pl: gyulladáscsökkentő, csökkent libidó ellen is hatásos stb, de ennek ellenére máshol olyat is olvastam, hogy libidógyökkenéssel járhat. Válaszát és segítségét előre is köszönöm. Tisztelettel, Hunor.

Dr. Stehlich Gábor válasza kopaszodás témában

Tisztelt Kérdező!

Vannak hatásosabb készítmények az Ön hajritkulására. Ez egy genetikus állapot: férfias típusú hajhullás. Nincs semmilyen góc a háttérben. Lassítani lehet a folyamatot. Menjen bőrgyógyász szakorvoshoz, ő tud segíteni. Egy életen át, folyamatosan kell kezelni.

Tisztelettel. Stehlich Gábor

Dr. Stehlich Gábor
Dr. Stehlich Gábor Bőrgyógyász, kozmetológus, allergológus
Kérdés: 2014. február 19., 00:36; Megválaszolva: 2014. február 20., 06:41
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
alopecia aerta
Tavaly november óta van ez a betegségem és azóta kenem a fejem Alcipor Plusz ALPICORT oldattalazt szeretném kérdezni, hogy mennyi ideig lehet egyhuzamban...
alopecia areata
kb.6 hónapja alopeciás betegségem lett, azóta ápolom a hajamat Alpicort Plusz oldattal és Plus active speciális tisztitó hatásu fejbőrápoló...
Mitől hullhat a hajam a fejem...
Már több mint 1 éve hullik a hajam, azt hittem javulni fog, de mégsem javult. magyarul kopaszodok szerintem. de tanácstalan vagyok. de még nem fordultam...
Lehet tenni valamit a férfias...
Üdvözlöm Doktor Úr/Nő! 16-17 éves korom óta kétoldalt a homlokom felett elkezdtem kopaszodni. Eleinte nem zavart mivel olyan stílusban, formában...
Chulee Vandevi megbízhatóság
Kedves Webdoki! 25, 5 éves férfi vagyok és a fejtetőmön elkezdett ritkulni a hajam, ill. oldalt néhány ősz hajszál is megjelent. Elmentem a Chulee...