Mivel gyógyítható a régóta fennálló (kb. 1, 5 éve) hólyaggyulladás?

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném kikérni a véleményét a betegségemmel kapcsolatban. Körülbelül másfél éve elhúzódó problémáról van szó, voltam több nőgyógyásznál is, mert nem volt egyértelmű, hogy milyen eredetű a problémám. Végül elmentem urológiai vizsgálatra, csináltak hólyagtükrözést, melyből kiderült, hogy régóta fennálló hólyaggyulladásom van. A vizelettenyésztésem negatív lett, illetve a vesém is teljesen egészséges. Az orvos a Monural port írta fel, 3 tasakkal, 4 naponta történő szedéssel. A tüneteim a gyógyszer abbahagyása után csak igen csekély, alig észrevehető mértékben javultak, jelenleg sem érzek változást. Konzultáltam erről az orvossal telefonon, de nem volt túl segítőkész, csak annyit javasolt, hogy menjek vissza hozzá, és felír egy másik gyógyszert, illetve, hogy ez a gyulladás nem fog egyik napról a másikra elmúlni. A gyulladás hatására a hajam állaga és tömege is teljesen megváltozott, látható, hogy kb. a hajam "fele" maradt meg, pedig nagyon dús hajam volt. Az orvos állítása szerint a hajhullásom nem a gyulladástól van. Én pedig úgy gondolom, hogy attól alakult ki. 2 hete elkezdtem egy kúrát, rengeteget (3-4 liter) folyadékot iszom, melyből fele mentes ásványvíz fele pedig általában tőzegáfonya tea, amely kifejezetten jó a húgyutaknak. (Egyébként ez előtt is sok folyadékot fogyasztottam, napi 2-2, 5 litert.) Az étkezésben is próbálok diétásan "gondolkodni", sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok, amelyek szintén hatásosak gyulladás ellen (grapefruit, cékla, citrom, kiwi, gránátalma) . De ezek sem hozták meg a változást. Ön mit gondol, milyen gyógymód lenne az ideális? Várom válaszát! Köszönettel Egy hölgy Kecskemétről

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza cystitis témában

A visszatérő húgyúti infekció nehezen kezelhető betegség. Tőzegáfonya készítmények, Urzinol szedése mellett Urovaxom kúra vezethet célhoz.

Kérdés: 2015. november 22., 00:59; Megválaszolva: 2015. november 23., 09:29
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Folyamatos vizelési inger
Tisztelt Doktor Úr! Folyamatos vizelési ingerre Monural port, hatástalanság miatt utána Ciprinolt kaptam. Ez sem segített. Urológushoz mentem. Aznap...
Húgyuti fertőzés +Tőzegáfonya...
Üdvözlöm Kedves Dr. Nő/Úr Az 5 éves kisfiamnál nemrég húgyuti fertőzéstvállapítottak meg. A vizelet tenyésztés az e. coli baktériumot mutatta...
Mi a baj?
Tisztelt Orvosszakértő! Lassan fél éve küzdök húgyuti/nőgyógyászati problémával. Sajnos nem találják, találom rá a gyógymódot. A tünetek a...
Alhasi fájdalmak
Tisztelt doktor úr, doktornő! 3 hónapja küzdök erős alhasi fájdalommal és csíp a vizeletem. Kezeltek már húgyhólyag gyulladással, húgycső...
Klebsiella Oxytoca
Kedves Doktor Úr! Azzal a panasszal fordulok önhöz, hogy mit tehetek ha klebsiella oxytoca baktérium tenyészett ki a vizelet vizsgálat során? Már...