• Klebsiella Oxytoca

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr! Azzal a panasszal fordulok önhöz, hogy mit tehetek ha klebsiella oxytoca baktérium tenyészett ki a vizelet vizsgálat során? Már régóta szendvedek a visszatérő húgyuti és hüvelyi fertőzésektől. Szendtem rá már többféle antibiotikukot is. Eddig csak Coli baktérium fordult elő, viszont most megjelent a Klebsiella Oytoca is. Az urológusom azt tanácsolta hogy várjunk egy hónapot addig talán elveszítí a rezisztenséget, viszont nagy fájdalmakat okoz. Gyakran nyilalgató fájdalmat érzek a hólyagomban, emelett a vizelet ürìtés is fajdalommal jár. Jelenleg kamilla, tőzegáfonya, áfonya levél, cickafark, aranyvessző és medveszőlőlevel teát iszok felváltva, hogy enyhítse a tüneteket. Emellett aloe vera és tőzegáfonya kapszulát is szedek. Mit tudok esetleg tenni, hogy végre megszabaduljak a bakteriális fertőzésektől? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Papos István válasza a cystitis témában

        Nagyon fontos a bő folyadékfogyasztás, a fenti gyógynövényeken kívül hasznos lehet az Urzinol szedése napi 3x1 adagban. Az antibiotikum folyamatos szedését nem javaslom. Fontos lenne a normál hüvelyi baktériumflóra helyreállítása is.


        Kérdés: 2020. március 27., 10:32; Megválaszolva: 2020. március 28., 11:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Február elején bekerültem a sürgősségire, 4mm-es vesekővel. Azóta a röntgen szerint a kő távozott,de azóta is folyamatos tompa fájdalmat érzek hol az alhasban, hol a derekamban. Leginkább mozgáskor érzem. A vizelet nem...