Baktérium az ejakulátumban

Enyhe, de tartós herefájdalom miatt mentem orvoshoz, ahol mellékhere-gyulladást diagnosztizáltak (Haemophilus parainfluenzae nevű baktériumot találtak az ejakulátumomban), jelenleg antibiotikumot szedek. Az a kérdésem, hogy fennáll-e a fertőzés veszélye, ha óvszer nélkül folytatok szexuális kapcsolatot, tehát elkaphatja-e a barátnőm ezt a baktériumot?

Dr. Papos István válasza baktérium témában

Igen.

Megválaszolva: 2015. július 28.

Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések

Baktérium
Térdműtét után bakteriális fertőzést kaptam, sebemben peptonphilus assacharolyticus és anaerococcus prevotii nevezetű baktériumokat találtak! Kérdésem az...
Sok baktérium a vizeletben!
Tisztelt Dr. Úr/Nő! 22hetes kismama vagyok. Ma lett kész a harmadik nagy laborom, és a vizeletemben egyre több a baktérium. A legelsőnél 1230 /ul volt a...
WC-ülőke: mit lehet elkapni?
Milyen betegségeket lehet elkapni a WC ülőkéről?, Mennyire veszélyesek ezek?
Viszkető fityma, vörös folt (ok) a...
Visszatérő hólyaggyulladás D-mannóz
Kedves Doktornő! Visszatérő hólyaggyulladás megelőzésére az urológusom napi 3 gram D-mannóz port ajánlott vízben feloldva. Azt mondta, hogy próbáljam ki 3...
Krónikus prosztatitisz utóhatása
Tisztelt Doktor Úr! 2006 és 2017 között krónikus prosztatitisszel kezeltek. Mindig streptococcus alfa haemolizáló tenyészett ki masszátumból, masszírozás...