romló vese

Tisztelt Doktor Úr! Egy műtét során elzáródott a baloldali húgyvezetékem. Ezt műtötték- neoimplantátum -. A műtét után a gfr: 73 kreatinin: 82 lett. Következő év 2014 gfr.: 68 kreatinin: 86 Majd 2015 egy sérvműtét után a gfr: 64 kreatinin90 Az urológus renben találta a bal vese ultrahangos képét. Mit tehetek hogy ne romoljon tovább az érték? . Ilyen esetben a jobb vese nem veszi át a másik hibás szerepét? Vagy a jobb vese kiválasztása is romlik ilyenkor? Miért ilyen kevés a gfr értékem? Forduljak nefrológushoz? Köswzönöm válaszát Erika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza Vese témában

Lênyegében a vesefunkiós érték nagyságrendileg változatlan. A bal veséje is jól műlödik az elmondottak alapján. Ha nem így lenne, a jobb vese átvenné a méregtelenítést. A jobb vese nem romlik ilyenkor.

Kérdés: 2015. július 20., 15:25; Megválaszolva: 2015. július 20., 17:15
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Véres váladék a vizeletben?
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?