• Húgyhólyag tágulat gyógyítása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Webbeteg Szakértő 4-5 évvel ezelőtt kezdődő vizelési problémákkal fordultam urológushoz, azzal a gondolattal, hogy utólért az 50-évesek prosztata betegsége. Éjszaka 2-3-szor kellett kimennem. A fizikai vizsgálat normális méretűnek mutatta.Ultrahangos vizsgálattal derült ki, hogy van egy 2 centis hólyagtágulatom amit a cisztoszkópiás vizsgálat megerősített.Ez 2010-ben volt. Egy friss hasi ultrahang vizsgálat szerint jelenleg 72x39x69 mm-esre nőtt a tágulat, a hólyagalap középső részén 4-mm-es csatornán át közlekedik benne csillámló echók utalnak a sűrűbb tartalomra. Mictió után a hólyag mérsékelten telt, alapján a divertikulum mérete számottevően nem változik. A Prosztata átmérője 40 mm. Szeretném megérdeklődni, meddig tud egy tágulat növekedni, melyek a veszélyek, szövődmények.(pangó vizelet) Az ultrahangos vizsgálatot végző doktornő annyit mondott hogy a tágulatot le lehet csippenteni. Ezzel kellően meg is ijesztett.Érdekelne mekkora műtét ez, mely stádiumban kell műteni és ez milyen veszélyekkel jár.

        Dr. Papos István válasza a húgyhólyag témában

        Ha jól êrtem, akkor önnek hólyagdivertikulumot diagnosztizáltak. Ennek növekedése vizeletelfolyási akadály miatt következett be, tehát mindenképpen műtéti megoldás javasolt, mégpedig nemcsak a divertikulumot kell eltávolítani, hanem a prosztatamegnagyobbodás okozta elfolyási akadályt is meg kell oldani.


        Kérdés: 2014. június 20., 14:01; Megválaszolva: 2014. június 23., 10:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Február elején bekerültem a sürgősségire, 4mm-es vesekővel. Azóta a röntgen szerint a kő távozott,de azóta is folyamatos tompa fájdalmat érzek hol az alhasban, hol a derekamban. Leginkább mozgáskor érzem. A vizelet nem...