Duamild hatása.

Tisztelt Doktor úr! Prosztata megnagyobbodásban szenvedek, 50mm a prosztatám pedig már több mint egy éve szedem a Duamild tablettákat és még semmi eredmény.Eljárok melegvizes uszodába havonta egyszer pár napra és rendszeresen kerékpározom, lehet ez az oka hogy nincs hatása a gyógyszernek? Hideg időben égető érzést érzek és sűrűbben kell vizelnem.Ilyenkor bekapok egy pár szem gentost ami rendbehoz, ez mellé Prostojalt szedek.Sajnos motorozni már nem tudok ezek miatt a tünetek miatt. PSA 1, 03 ez tavaly 1.75 volt, sokkal jobb lett.Van esetleg más ilyen fajta gyógyszer vagy marad majd egyszer a lézeres műtét a prosztata kisebbítésére? Esetleg egész életembe kell szednem ezt a gyógyszert ami nem olcsó mulatság? Kérem részletes választ adjon mert a szakorvos ahová járok sem mond semmit csak felírja a gyógyszert és mehetek! Mint a futószalagon a bábukkal! Tisztelettel: K.Béla

Dr. Papos István válasza prosztata nagyobbodás témában

Amennyiben a fenti gyógyszeres kezelésre nincs javulás a vizelésben, akkor a prosztata megkisebbítése javasolt, melyet húgycsövön keresztül végzett műtéttel lehet elvégezni.

Kérdés: 2014. március 26., 20:50; Megválaszolva: 2014. március 29., 17:25
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Gyógyszer iránti érdeklődés
Tisztelt Szakértő! Kérdezem, hogy "Naftodipil" BPH Alfa-1 adrenoreceptor gátló gyógyszer Magyarországon kapható-e, és milyen néven lehet...
Tamsudil melett szedhető e tökmagolaj...
Prosztata túltengésem van I.es stádiumú, PSA értékem kicsit magas volt (4.640 ng/ml) . Tamsudilt szedek és szeretnék tökmagolaj kapszulát szedni...
Prosztata megnagyobbodásom van évek...
Tisztelt doktor Ur/Hölgy! Már hatodik éve kezel az urologos orvosom joindulatu prosztata nagyobbodás miatt.Tátusz: Prostata: alig nagyobb, izom tap.UH:...
Prosztata megnagyobbodásom van,
Vizelési gondjaim eddig hatásosan kezelte - 8 év -át a Tamsulosin 0, 4 mg-os kapszula. Erre kezelőorvosom azt mondta, életem végéig szednem kell. Ám...
prosztatagond
TISZTELT DOKTOR ÚR. 69 éves vagyok, és kb.5éve van jóindulatu prosztata megnagyobbodásom, amire jelenleg napi 1 Totálprostot szedek. Másfél évvel...