Prosztata megnagyobbodásom van,

Vizelési gondjaim eddig hatásosan kezelte - 8 év -át a Tamsulosin 0, 4 mg-os kapszula. Erre kezelőorvosom azt mondta, életem végéig szednem kell. Ám úgy 2 hónapja (a gyógyszer szedése ellenére) ismét egyre intenzívebben jelentkezik a nehéz, akadozó, gyakori pisilés. Azt kérdezem, mily módon javíthatnék a helyzetemen, milyen más kiegészítővel, gyógyhatású készítménnyel, esetleg más módon? Kérésem másik lényege, két és fél hónapig fiamnál leszek, távol lakhelyemtől, szeretném a lehető legkevesebb gonddal átvészelni. Válaszát tisztelettel várom,

Dr. Papos István válasza prosztata nagyobbodás témában

Javasolt lenne a kombinációs kezelés, amikor is a tamsulosin mellett finaszterid vagy dutaszetrid tartalmú gyógyszert alkalmaznak.

Amennyiben a gyógyszerváltás mellett aem javulnak a panaszok, húgycsövön keresztül végzett műtét elvégzése jôn szóba.

Tisztelettel:

Dr. Papos István

SZTE Urológiai Klinika

Kérdés: 2013. november 09., 09:23; Megválaszolva: 2013. november 12., 22:04
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Gyógyszer iránti érdeklődés
Tisztelt Szakértő! Kérdezem, hogy "Naftodipil" BPH Alfa-1 adrenoreceptor gátló gyógyszer Magyarországon kapható-e, és milyen néven lehet...
Tamsudil melett szedhető e tökmagolaj...
Prosztata túltengésem van I.es stádiumú, PSA értékem kicsit magas volt (4.640 ng/ml) . Tamsudilt szedek és szeretnék tökmagolaj kapszulát szedni...
Duamild hatása.
Tisztelt Doktor úr! Prosztata megnagyobbodásban szenvedek, 50mm a prosztatám pedig már több mint egy éve szedem a Duamild tablettákat és még semmi...
Prosztata megnagyobbodásom van évek...
Tisztelt doktor Ur/Hölgy! Már hatodik éve kezel az urologos orvosom joindulatu prosztata nagyobbodás miatt.Tátusz: Prostata: alig nagyobb, izom tap.UH:...
prosztatagond
TISZTELT DOKTOR ÚR. 69 éves vagyok, és kb.5éve van jóindulatu prosztata megnagyobbodásom, amire jelenleg napi 1 Totálprostot szedek. Másfél évvel...