Prosztata megnagyobbodásom van évek óta

Tisztelt doktor Ur/Hölgy! Már hatodik éve kezel az urologos orvosom joindulatu prosztata nagyobbodás miatt.Tátusz: Prostata: alig nagyobb, izom tap.UH: prostata 15 köbcm. Bal vese középsö harmadban egy 2.5 cm-es cysta látható.Jobb vesében egy 3.5 cm-es cysta látható.Rp: Tenyz Eras /2012.03.20/ Kontroll: /2013.02.26/Prostata: alig nagyobb? középen behuzott, széli részeken tömött tap, UH: prostata 24.3 köbcm., benne 1 db köves árnyék.Bal o.egy parapyelaris cysta/1b.2cm./Jobbvese hasonlo szerk.PSA 0, 63 Rp: Tanyz Eras 2013.12.10. töl Tamsulosin Pharmacenter tabl.kaptam. Aggodva érdeklödtem idöközben meddig kell szednem tablettát? Sajnos szükszavu választ kaptam-azért van jol mert szedi a tablettát.Kérdésem a következö.Ez a joindulatu prosztata nagyobbodás nem gyógyitható? Állandóan tablettán kell élni a betegnek? Valoszinüleg a tabletta hatására a férfiasságom is gyengébb lett.Tisztelettel várom válaszukat.ui: Elösször azért mentem kontrolla, mert úgyhalottam idösödö korban ajánlatos az embernek szürésre menni.Évente egyszer, most március elején leszek megvizsgálva.

Dr. Papos István válasza prosztata nagyobbodás témában

A prosztatamegnagyobbodás esetén a gyógyszeres kezelést tartósan kell folytatni, mert a vizeletsugarat javító hatás csak így érvényesül.

Az ön által szedett gyógyszer a merevedést nem befolyásolja.

Kérdés: 2014. február 22., 20:05; Megválaszolva: 2014. február 25., 10:31
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Gyógyszer iránti érdeklődés
Tisztelt Szakértő! Kérdezem, hogy "Naftodipil" BPH Alfa-1 adrenoreceptor gátló gyógyszer Magyarországon kapható-e, és milyen néven lehet...
Tamsudil melett szedhető e tökmagolaj...
Prosztata túltengésem van I.es stádiumú, PSA értékem kicsit magas volt (4.640 ng/ml) . Tamsudilt szedek és szeretnék tökmagolaj kapszulát szedni...
Duamild hatása.
Tisztelt Doktor úr! Prosztata megnagyobbodásban szenvedek, 50mm a prosztatám pedig már több mint egy éve szedem a Duamild tablettákat és még semmi...
Prosztata megnagyobbodásom van,
Vizelési gondjaim eddig hatásosan kezelte - 8 év -át a Tamsulosin 0, 4 mg-os kapszula. Erre kezelőorvosom azt mondta, életem végéig szednem kell. Ám...
prosztatagond
TISZTELT DOKTOR ÚR. 69 éves vagyok, és kb.5éve van jóindulatu prosztata megnagyobbodásom, amire jelenleg napi 1 Totálprostot szedek. Másfél évvel...