Körülmetélésről tanácskérés

Jó napot! A barátomnak kiskora óta fennálló fitymaszűkülete van, de eddig félt orvoshoz menni, szerencsére velem eljött, és az orvos a körülmetélést javasolta. Az interneten utána olvastunk, és vegyes tapasztalatokról írtak. Vannak akiknek semmi problémájuk nincs a beavatkozás után, de sokan panaszkodtak, hogy kellemetlenségeket okoz a mindennapjaikban a makk kiszáradása, vagy a nagyon bekeményedett bőr rajta. Félünk, hogy ilyen nála is előfordulhatna. Arról is olvastunk, hogy nem csak a teljes körülmetélés lehet a megoldás, sokszor a bemetszés, vagy a részleges körülmetélés is segít. Sajnos a probléma komoly, a fitymát semmilyen mértékben nem lehet hátrahúzni. Gondoltuk több urológust is megkérdezünk, milyen megoldások léteznek, hogy a lehető legjobb és a jövőre nézve a legkényelmesebb megoldás szülessen a problémára. Előre is köszönjük a választ!

Dr. Papos István válasza fityma szűkület témában

A megoldás választása függ a phimosis mértékétől.

Teljes vagy részleges circumcisio a legjobb választás, a bemetszést csak időseknek javasolnám, mert nem nyújt megfelelő esztétikai eredményt.

Dr. Papos István SZTE Urológiai Klinika

Kérdés: 2013. január 18., 12:19 ;Megválaszolva: 2013. január 19., 16:26
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Relatív fityma szükület, here
Kedves Dr.Úr! Köszönöm válaszát. Olyan kérdésem lenne hogy a hereviszerre milyen orvosi tanácsok vannak Ön mit ajánlana? (esetleg mitől alakul...
Post covid asszociált...
Sexuális élet műtét után
Kisebb vérzés a makkon
4 CT hatása a herére