Heregyulladás-epekő?

Tiszteletem! 34 éves férfi vagyok. 2012.04. hóban bal oldali aztán jobb oldali mellékhere/here gyulladást diagnosztizáltak nálam. Akkor elindult egy góckeresés. Fogászati gócot nem találtak. Fül, orr gégészeten gócként tüntették fel a mandulámat. Műtéti úton eltávolították mindkét garatmandulát. Heregyulladás tünetei csökkentek.Természetesen mandula műtét után sok cataflamot szedtem, ami gyulladás csökkentő. 2012.06 hóban ismét begyulladtak a herék. Visszamentem az urológiára.2012.07 hóban végeztek vizelet/spermium labor vizsgálatot. Itt a vizeletben nem volt kimutatható semmi, illetve a sperma labor vizsgálatnál sem tenyészett ki baktérium. Bár megjegyzésként feltüntették a vizsgálat eredményeként, hogy kevés baktérium (mivel nem tenyészett ki így nem tudják mi az) illetve kevés sperma minta. Zinnat-ot írt fel kezelőorvosom, szedtem 5 hétig, melynek köszönhetően elmúlt a panaszok nagy része, sőt mostanáig szinte tünetmentes voltam.Közben epegörcseim miatt vizsgálatot végeztek, és találtak egy 15 mm nagyságú epe követ. Az epehólyag/epekő eltávolítására még nem került sor idáig. Urológus orvosom szerint feltételezhető, hogy ez is lehet góc forrás. De csak azután derülhet ki, ha már eltávolították.... Párommal jártunk nőgyógyásznál, folyás miatt, itt írtak fel neki/nekünk azonnal Dermyc kapszulát. A hüvelykenet vizsgálatát emailban küldték egy hét múlva, ahol Gardnerella vaginalis kórokozót találtak (*Pap dg.: p2) . (erre nem kapott kezelést) Mivel napokban olvastuk el tüzetesebben az emailben küldött eredményét, figyelmetlenek voltunk, most derült fény rá... Abban a hitben voltunk, hogy csak gomba van, melyre kaptunk is gyógyszert.Három hete ismét begyulladt a bal herém, valamennyire a jobb is, illetve a prosztatám környékén is eléggé diszkomfort érzés van. Csípő vizelet is jellemző. Kérdésem az lenne, hogy ön, praktizálása során találkozott e már epekő miatti heregyulladással? Valóban lehet e a fő okozója a here ill. prosztata gyulladásnak? Van e köze a két kórképnek egymáshoz? Belgyógyászom nem zárta ki, de nem is tette az epekövet felelőssé.Legalább is, elmondása szerint ő nem találkozott hasonlóval. (természetesen ez nem kizáró ok) Nem igazán szeretnék ismét műtőasztalon feküdni:) Főleg az epehólyag eltávolítása utáni kockázatokat nézve, melyről tájékoztatott a belgyógyász. A másik kérdés, hogy a páromnál talált kórokozó okozhatja e ezeket a tüneteket? Kérem segítsen ki némi instrukcióval. Előre is köszönöm megtisztelő válaszát! Sz.K.

Dr. Papos István válasza heregyulladás témában

A prosztatagyulladás oka lehet gyulladásos góc, ami akár lehet gyulladt epehólyag is.

A párjánál talált elváltozás nem okoz visszatérő prosztatagyulladást.

Dr. Papos István

Kérdés: 2013. január 02., 20:05 ;Megválaszolva: 2013. január 07., 21:45
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Chlamydia vagy nem?
Tisztelt Doktor Úr! Kb. 1, 5 hete a bal herém hatalmasra duzzadt előzményként talán annyi, hogy 1-1, 5 hónapja vizelés közben csípés éreztem. A...
Heregyulladás
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2012 áprilisában volt egy heregyulladásom. Voltam urológusnál és tapintás alapján megmondta hogy az, és az általam...
Heregyulladás
Tisztelt Webbeteg! 1 hete kezdődött nálam a heregyulladás a jobb oldali herémben. Az elején volt olyan nap, hogy menni sem tudtam annyira fájt, de...
Heregyulladás
Kedves Doktor úr! Legyen olyan kedves véleményt mondani a következő leletemről. A radiológus szerint gyulladás van, amit antibiotikummal kellene...
Daganat a here és a mellékhere...
Tisztelt doktor úr! Már egy éve is annak hogy a bal herém begyúladt (megdagadt érintésre fájt) . Orvos nélkül szerettem volna megoldani, vizes...