Hererák, egyik here eltávolítása után lehet még gyermekem?

Elnézést, hogy levelemmel zavarom azt szeretném kérdezni, hogy akinek here rákja volt és kapott sugarat is majd az egyik herét el kellett távolítani és ezek után azoo spermia lett ott előfordulhat, hogy a sugár olyan roncsolást tett, hogy a spermium csatorna elzáródott vagy ami a spermiumokat termeli hormon tesztoszteron az leállt és ezért nincs spermium? Páromat tovább küldték genetikára, uh.ra, hormon vizsgálatra és 2 hónap múlva kontrol de párom nem hajlandó elmenni mert nem lát esély babára.30 éve volt a here rák és a sugarazás és 10 éve voltunk orvosnál ahol ezeket mondták.Ön szerint miért küldtek tovább ezekre a vizsgálatokra? És van esélyünk közös babára? Levelét nagyon várom válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Niki

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Merth Gábor válasza hererák után gyermeknemzés témában

Kedves Niki!

Sok dolgot nem ismerek, így csak általános választ tudok adni. Gyermeknemzésre van esélyük, ha esetleg spontán teherbeesésre kisebb is (ez nem a kasztráció, hanem a további kezelés hatásaként! ) , de pl. herebiopszia útján nyert mintából végzett teherbeejtés folyamán teljesen egészséges, saját gyermeket lehet kihordani.

Én azt tanácsolom, próbálkozzanak (mert anélkül a spontán teherbeesés esélye ugye nulla) , és ha spontán nem is jönne össze a kisbaba, andrológus szakorvos bevonásával (aki irányítja a párja teendőit) bőven van esély (sőt! ) saját gyermek nemzésére!

(Akit -egy oldali- hererák miatt kasztráltak, kezeltek, azoknál is minden gond nélkül születnek kisbabák, alapvetően nem értem ezt a borúlátó gondolkodást...)

Kérdés: 2012. október 12., 11:07; Megválaszolva: 2012. október 15., 10:13
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Lágyéksérv utáni herefájdalom
Mi ábrázolódik a képeken? Ha a...
Megduzzadt herezacskó
Kérdésem:Hólyag tumor vagy a vese...
Sugárterhelés - hólyaggyulladás