• Gyogyulni a hererakbol?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt dr.No, dr.Ur! 32 eves Fiamat tavaj aprilisban mutottek balaoldali hererakkal coriocarcinomaval. A tudoben volt attet. A mutetet Londondonban vegeztek. 4 kor BEP kemoteraiat kapott. Mar dolgozik. Jelenleg jol van. Azota a tumormarkei a normal tartomanyban vannak. A tudoben az attet merteke csokkent, osszezsugorodott, de nem mult el teljesen. Ez szamomra aggaszto. A nyirokcsomokban nem voltak attetek. Milyen kilatasai lehetenk a fiamnak? Lehetseges a teljes gyogyulasa? Oszinte valaszat varom. Koszonetel.

        Dr. Bíró Krisztina válasza a hererák témában

        Tisztelt Érdeklődő! A heredaganat a legjobban gyógyítható szervből kiinduló daganat. A kemoterápiás kezelés után gyakran maradnak a korábbi daganat helyén hegek, melyek látszanak a röntgenfelvételen, vagy a CT-n, de élő daganat már legtöbbször nincs bennük. Jó lett volna tudni menyi volt a fiának a kezdeti markere, de az, hogy most negatívok a markerei mindenképpen jó jel. Minél több idő telik el a kezelés után annál nagyobb a valószínűsége, hogy a fia végleg meggyógyult. Két éven túli visszaesés nagyon ritka. Annak ellenére hogy a visszaesés kockázata kicsi, a rendszeres kontrollvizsgálatnak mindenképpen van értelme. Üdvözlettel: Dr. Biró Krisztina


        Dr. Bíró Krisztina
        onkológus szakorvos Itt kérdezhet

        Dr. Bíró Krisztina

        Kérdés: 2014. január 18., 22:19; Megválaszolva: 2014. január 21., 14:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: