• Jó-e a kemoterápia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor úr/nő! Szeretném abban segítségét kérni hogy mit tegyünk?! Kb másfél hónapja észrevettük a páromnál hogy a bal heréjén van valami kemény nagy csomó. Sajnos kiderült hogy rák. Megműtötték kivették neki. Műtét után vettek neki ismét vért aminek az eredmény nem lett jó mert a bhcg magasabb lett mint volt! Így most 3 napja volt ct vizsgálaton és ott kiderül hogy baloldalon a hasban lévő nyirok csomó nagy! Amire ma azt mondta a doktornő hogy igen sajnos az is rák! És azt mondta hogy kap kemoterápiát és attól rendbe jön. Nem lenne jobb ha ezt a nyirokcsomót kivennék! És a kemo az jó? Mert én nagyon sok rosszat hallottam róla. Nagyon szépen köszönöm a válaszát!

        Dr. Bíró Krisztina válasza a hererák témában

        Tisztelt Érdeklődő! A heredaganat az egyik legjobban gyógyítható betegség. Kemoterápiára nagyon érzékeny, éppen ezért ma a heredaganatos betegek 90%-a (még az áttéttel rendelkezők is) végleg meggyógyul. Hogy mikor végzünk inkább műtétet, és mikor adunk kemoterápiát, az elsősorban a szövettantól függ. Műtét után is gyakran szükség van kemoterápiára. Amennyiben igényli úgy az Országos Onkológiai Intézet kemoterápia C belgyógyászati osztályának orvosai (a heredaganat országos központja) szívesen adnak másodvéleményt, előzetes bejelentkezés után. üdvözlettel: Dr. Biró Krisztina PhD onkológus főorvos


        Dr. Bíró Krisztina
        onkológus szakorvos Itt kérdezhet

        Dr. Bíró Krisztina

        Kérdés: 2013. szeptember 16., 19:22; Megválaszolva: 2013. szeptember 18., 15:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: