Férjemért aggódom

T.doktor Úr! 10 éve vagyunk házasok, férjemmel félrelépés nélkül, aktívan élünk házas életet (min.heti 2X) . Két nappal ezelőtt férjem elmondta hogy talált a péniszében egy kis megkeményedést a középtájon. A megkeményedést csak erősebb tapintásra érezhető nem közvetlenül a bőr alatti inkább a szövetek között. Alapjáraton nem fáj csak erősebb betapintásra illetve erekció közben. Más tünete nincs sem fokozotabb vizelési inger, sem viszketés, sem here fájdalom. Kérdésem a következő mi okozhat ilyen tünetet nagyon aggódom érte és szeretném megnyugtatni. Hova forduljunk elsősorban és mire kérdezzünk rá esetleg az orvosi vizsgálat alkalmával. Illetve lehet e szó Peyronie betegségről ha nincs kóros görbület vagy merevedési zavar? Előre is köszönöm válaszát (természetesen Hétfőn első utunk az orvoshoz vezet) Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Merth Gábor válasza tapintható csomó témában

Kedves Kérdező!

Az nagyon jó, ha megvizsgáltatják magukat!

Biztos ami biztos, pár praktikai dolog az említett betegségről:

Sokat jelenleg nem tehet az ember -sajnos, szedi a Potaba készítményeket, E vitamint. (A többi szer, készítmény hatása -Ca2+ csatorna blokkolók, egyéb lokális gyulladáscsökkentők, stb- nos, véleményem szerint...Individuális, segítenek-e.)

Meg kell várni, míg a folyamat -döntően magától- megáll. (A fenti készítmények ugyan segítenek ebben, de inkább a folyamat kiterjedését korlátozzák) .

Majd ha már megállt a folyamat, akkor van értelme ismét "újra értékelni" a helyzetet. (Nem hetekről van szó, hanem hónapokról! )

Már ha valóban IPP-ről van szó!

Jobbulást kívánok!

Kérdés: 2012. szeptember 28., 13:50; Megválaszolva: 2012. október 01., 08:24
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
csomó a herén..
18 éves vagyok, körülbelül egy éve találtam egy csomót (kb. 5mm) a jobb herémen. fájdalom nincs, de egy hete nagyobbnak érzem az egész jobb...
Megduzzadt herezacskó
Kérdésem:Hólyag tumor vagy a vese...
Sugárterhelés - hólyaggyulladás
Véres váladék a vizeletben?