Mi lehet ez a csomó a mellemben?

Lányom fél éves elmúlt, 4 hónapos koráig szopizott pótlással. Kb. 3 hónapos lehetett mikor begyulladt a jobb mellem lett benne egy csomó. Akkor nagyon fájdalmas volt, kívülről is piros volt a mellem. Jó pár napig fájt, de úgy tűnt sikerült szétmasszíroznom, vagy legalábbis nagyon kicsi maradt ott. Onnantól sokkal kevesebb lett a tejem is. A napokban észrevettem, hogy teljesen ugyanott van a csomó talán picit nagyobb mint előtte (lehet eddig is ott volt csak nem figyeltem) . Ha megnyomom a mellem pici tej még mindig jön belőle, a csomót viszont nem lehet szétmasszírozni, akárhogy is próbálom. Azt nem érzem, hogy a csomó fájna, ha hozzáérek akkor sem, hanem az egész mellemet furának érzem, mintha az egész fájna, vagy feszülne. Néha olyan mintha kisebb lenne, néha meg nagyobbnak érzem a csomót. Nőgyógyászhoz péntekre kaptam időpontot, de úgy érzem addig megőrülök az idegeskedésbe, hogy mi az. Én egyből a legrosszabbra gondolok...: (Ugye nem lehet ez másfajta csomó? Ha a tejtől van még mindig ott, akkor annak nem kellene fájni?

Dr. Földi Ildikó válasza tapintható csomó témában

Kedves Kérdező!

Valószínűleg a korábbi gyulladás maradványa, egy kis tejjárat lehet elzáródva, un. galactocele (tejcysta) okozhatja a panaszait, ez ha nincs begyulladva fájdalmatlan kis göbként tapintható. Azt javaslom ne nyomkodja, nem masszírozza. Érdemes UH vizsgálatot csinálni, az pontosan megmutatja, mi lehet a gond, Önt is megnyugtatja, valószínűleg nőgyógyásza is ezt fogja javasolni. Szoptatás befejezése után több hónap kell, mire az emlő állománya visszaalakul (tej akár még 1 év múlva is csordogálhat a mellből) , általában ezek a cysták is felszívódnak.

Kérdés: 2012. október 17., 09:35; Megválaszolva: 2012. október 18., 15:35
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Mennyire veszélyes a Fibroadenoma?
Hogyan tovább emlődaganat esetén?
Mennyire gyógyítható?
Emlődaganat?
Biopszia 96 éves korban
Tisztelt Főorvosnő! Édesanyám elmúlt 96 éves, pangásos szívelégtelenséggel, krónikus veseelégtelenséggel, idült ischaemias szívbetegséggel...