Urulógiai probléma

Tisztelt Doktor úr! Az alábbi problémámmal fordulok önhöz: Kicsi gyerekkorom óta létezik ez a problémám, de eddig nem jelentett gondot (most 21 éves vagyok) , hogy fitymaszűkületem van. Igazából csak annyira szűk, hogy elernyedt állapotban tudom csak lehúzni a bőrt, de állapotban szűk (de attól még rendesen tudom tisztítani) . Ez idáig azt hittem, hogy ez normális, csak egy testi sajátosság, de amikor láttam az interneten egy ezzel foglalkozó cikket, akkor döbbentem rá, hogy ilyen problémám nekem is van, és hogy a nemi életben is akadályozni fog. Az az igazság, hogy nagyon meg vagyok ijedve. A kérdéseim a következők: 1. Mit lehet ez ellen tenni? 2. Hallottam, hogy létezik erre kenőcs, csak az síkosít, és nem tágít. Ez igaz? A leg célravezetőbb a plasztikai műtét és hogy altatás sem szükséges. Ha nem kérek altatást, csak érzéstelenítő injekciót, akkor műtét közben fogok érezni valamit? 3. Mennyi ideig tart egy ilyen műtét? 4. Mennyi ideig kell a kórházban lenni egy ilyen műtéttel? 5. Mennyibe kerül egy ilyen beavatkozás? 6. Lehetnek szövődményei ilyen beavatkozásnak, mint pl.: impotencia? 7. Tudom, ez nagyon részletkérdés, de az érzéstelenítő injekciót a bőrbe szúrják, vagy ami alatta van? Már csak azért, mert a makk nagyon érzékeny. 8. Egy másik észrevétel magammal kapcsolatban: ahol van az elszorult gyűrű (kb.: 5 mm-el a legvége előtt) , egy 1 mm vastag kék színű ér található, meg gazdagon átszőtt vérerekkel az a terület. Ha műtétre kerül a sor, akkor ezek az erek meg lesznek sértve? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Merth Gábor válasza fitymaszűkület témában

Kedves Kérdező!

A steroidos krémek csak kisgyermek korban hatásosak, ebből a korból Ön már kinőtt.

Ha lehetséges, a fitymaplasztika is hatásos műtét, így nem kell átessen a körülmetélésen.

Szerintem felesleges altatást kérnie (ennek nagyobb a kockázata mint a lokális érzéstelenítésnek) , lokál anaest. is ugyan olyan jó, azaz nem érez semmit.

Ez egy ambuláns beavatkozás, azaz jön-megy (kb. 2 óra az érkezéstől a távozásig) ...

Nagyobb szövődménye nincs.

A többi kérdésére pedig inkább személyesen válaszolnék, illetve azon orvost kérdezze meg, aki a műtétet elvégezni (tekintettel mindenki a maga áraival dolgozik, valamint ő tudja megnézni az adott szervet, helyzetet) .

Tisztelettel, Dr. Merth Gábor

[email protected]

Kérdés: 2012. július 16., 19:58; Megválaszolva: 2012. július 19., 11:46
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?
Tanácstalan vagyok.