adenocarcinom tüdőrak

Kedves doktor ur/nő. Edesapukam 56 eves tavaly marciusban mütötték tüdodaganattal ami a kornyező nyirokcsomokban is volt rosszindulatu elvaltozas. Mutet utan kapott két kemoterapias kezelest azutan juliusban 25 sugarkezelest kapott, mivel nem tudtak kivenni mindent mert a szivcsucs elott is van amit nem tudnak megmuteni es a bal tudoben is van egy metastis. Julius ota 3 havonta jarunk ct vizsgalatra decemberig nem kellett semmien kezeles se gyogyszer mert nem novekedtek nem volt semmi gond. Decemberi ct vizsgalaton novekedes volt a szivcsucs elotti daganaton. Vettek kopet mintat es januar ota szedi az iressa nevű gyogyszert nem akarta az orvos a kemoterapiat mert levan gyengulve az immunrendszere es nyugtatokat szed mely depresszioban van. Januarban kellet neki az oxigen gep mert nem ment a levegő neki de az iressa nevű gyogyszer szedese utan mar nem kellett neki az oxigen gep mindeddig 3 napja hoemelkedese van egyszer felmegy a homerseklete pl 38.9 re utana lemegy normalisra azutan megint hoemelkedese van az oxigengep is kell neki mar.Tegnap vittuk vervetelre es magas gyulladas van a vereben. Ezt okozza a daganat ezt a gyulladast? Ez azt jelenti hogy megsem hat az iressa gyogyszer? Ez mar vegső stadium? Meddig elhet igy apukam mik a gyogyulasa eselyek? Valaszat elore is koszonom.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza tüdőrák témában

Kedves Kérdező!

A láz, és gyulladás, nem a daganat, hanem vírus, vagy baktérium fertőzés következménye. Amennyiben ezt sikerül meggyógyítani, édesapja ismét jobban lesz. A jövőre vonatkozó jóslatokba nem lehet bocsátkozni, hiszen ma már többféle daganat ellenes szert tudnak alkalmazni, ha a betegség romlik. Remélem édesapja állapota is hamar javulni fog.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2015. március 31., 15:08; Megválaszolva: 2015. április 06., 13:46
Kérdések és válaszok: Tüdőrák
Tüdőrákom van?Van-e lehetőségem...
T.Doktornő! CT vizsg. eredménye: JOBB O-ON S4-5 HATÁRÁN 6MM-ES SZABÁLYTALAN ALAKÚ NODULÁRIS KÉPLET LÁTHATÓ.JOBB O-ON S5-BEN A PERICARDIUM MELLETT...
Lehet e daganat? Tüdő rák?
Lehet e daganat? Tüdő rák?
Gyógyulási esélyek