• Méhen kívüli terhesség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt dr. Nő!

        A problémám a következő lenne. 6 hetes terhes voltam amikor elkezdtem vérezni, a kórházban csináltak egy missed ab.-ot.(jan.21.) Nagyon magam alatt voltam, de kezdtem magam túltenni rajta.

        A citolgia ezt írta:

        Mikroszkóposan a vizsgálati anyag bevérzett, secunder lobosodást mutató deciduából, valamint részben hypersecretios endometriumból áll. A látott kép a klinikailag felvetett terhesség következményének megfelel, azonban a chorionbolyhok hiánya miatt esetleges extrauterin graviditás nem zárható ki.

        Mit jelentenek ezek? Ma voltam kontrolon, a méh mögött szabad hasüregi folyadék van! Amikor rákérdeztem annyit mondott az orvos, hogy nehogy méhen kivüli terhes legyek- azért kell még egy labor! De ő ezt nem hiszi! Ezután b-hcg-t néztek a laborban, de erről sem tudhattam meg semmit. 

        Ha ő csinálta meg a beavatkozást, akkor miért nem vette ezt észre? Hogy lehet az, hogy semmi tünetem nincs, ami a méhen kivüli terhességnél jelentkezne. Nem vérzek, nem görcsöl, nem fáj a hasam, nincs hányingerem, hasmenésem-tehát semmi tünetet nem érzek. De akkor miért van ott a folyadék?


         Mit csináljak, már nem tudok semmin sem eligazodni. Mit tanácsol nekem?

        Várom mielőbbi válaszát!

                              Tisztelettel és köszönettel:

                                                                       Ildikó

         

         

         

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a vetélés témában

        Kedves Ildikó!

        Sajnos a 6 hetes terhesség időnként még kisebb, mert a peteérés időpontja bizonytalan, és ilyenkor még UH-on bizonytalan lehet egy terhesség megállapítása, különösen, ha sajnos elkezdett vérezni. Akkor lehetséges, hogy az UH-on már nem is látszódik terhesség, de ilyenkor még nem feltétlen látszik az sem, ha méhen kívül van a terhesség. A szabad folyadék, amennyiben kis mennyiségű, nem jelent semmit sem. Mivel nincsenek panaszai, és orvosa elvégzi a megfelelő kontrollokat, ne izguljon. A vérvétellel azt lehet követni, hogy terhesség van-e jelen a szervezetben. Ha továbbra is kétségei lennének, vagy panaszai vannak, írjon bátran.

         


        Dr. Farkas Ágnes
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-02-15 22:57:23; Megválaszolva: 2010. február 15., 22:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: