Szedhető-e antibiotikum a terhesség alatt?

Feleségem 31 hetes terhes, és mint kiderült, két fertőzéssel küzd. A doktornő erős antibiotikumot írt fel. Azt olvastuk, hogy nem javasolt ezt a terhesség alatt szedni, főleg a terhesség végén nem. A patikus azt mondta neki, hogy "Be ne szedje, ez a gyógyszer ellenjavalt terhesség alatt. Az orvos nem tudta, hogy terhes? " De igen, az orvos tudta, hiszen terhesgondozáson kapta a vényt erre a gyógyszerre. Két kérdésem lenne: - Van-e más gyógyszer, ami kíméletesebben hat, és nem okoz (hat) elváltozásokat? - Kell-e mindenképp kezelni a terhesség alatt ezeket a kórokozókat? (Nagyobb-e a veszély a kórokzók miatt, mint a gyógyszerek hatása lehet? )

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza antibiotikum témában

Kedves Kérdező!

Igen, jó lenne a kórokozók miatt antibiotikumot szedni, így a korszülés rizikója is csökken. Minden gyógyszerre rá van írva, hogy terhesség alatt nem használható, de antibiotikumot gyakran alkalmazunk terhesség alatt is, ha fertőzés van jelen. Így azt javaslom, szedje el a felírt készítményt.

Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor

Kérdés: 2008. november 05., 09:50; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 10:52
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Szedhetek-e antibiotikumot?
Jó napot! Az lenne a kérdésem hogy szedhetek-e antibiutikumot terhesség alatt? Esecrchia Coli baktériumom van és ezt kellene kezelnem az...
Antibiotikum szedése az első...
Tisztelt Doktor Úr! 6 hetes terhes vagyok, és tenyésztés során streptococcus agalactiae baktériumot és candida albicans gombát találtak. A...
Antibiotikum szedés terhesség alatt
Tisztelt doktor Ur! Nov 4-en volt az utolso menstruaciom, csunyan begyulladt a fulem es nov 19 en az orvos felirt amoxicilin tabletat ami megjobban...
Terhesség
Tisztelt Dr. Nekem olyan problémám van, hogy utolsó menstruáciom szept 25 volt, majd okt 13 voltam nőgyógyászaton mert petefészek gyuladásom volt...