Teherbeesési gondok

Tisztelt Doktor Úr! 2 éve szeretnénk gyermeket, de eddig sajnos nem sikerült teherbe esnem. Tavaly ilyenkor kezdtük meg a kivizsgálást, akkor kiderült, hogy magas a prolaktin és TSH szintem, amit idén februárra sikerült beállítani (MR negatív). Január óta szedek napi 1X Bromocriptint és fél 0,25 mg Letrox tablettát. A friss hormonképem most rendben volt. Azóta voltam HyCoSy vizsgálaton, ahol mindkét petevezető átjárható volt, illetve rutin nőgyógyászati vizsgálaton a várt peteérés után pár nappal. A doktornő azt mondta, hogy lát folyadékot a douglasban, tehát biztos volt peteérésem. Mióta szedem a gyógyszereket, azóta az LH tesztek is mindig pozitívak. Ciklusom 26 napos és 6 napig tart. Férjem andrológiai és spermiogramm eredménye is rendben van. Korábbi terhességem és vetélésem nem volt. Igazából a prolaktin beállítása óta még csak 4 olyan hónap telt el, amikor biztosan rendben voltak a hormonok, de bejelentkeztünk meddőségi centrumba, azonban még fél év mire sorra kerülünk vizsgálatra. Közben elmentem még Leiden mutáció szűrésre, ennek eredménye még nem érkezett meg. Az lenne a kérdésem, hogy amíg várunk a vizsgálatra tudunk magán úton tenni valamit, hogy közelebb kerüljünk a probléma kiderítéséhez? Lenne bármilyen vizsgálat amit javasolna? Az, hogy a Douglasban folyadék van, az biztossá teszi a peteérést? Köszönöm a válaszát előre is!

Dr. Petróczi István válasza termékenység témában

Tisztelt Hölgyem!

Sajnos, mióta államosították a meddőségi intézeteket, sőt kettőt bezártak,

és megtiltották magánrendelőkben a mesterséges megtermékenyítést, elég

nehéz a gyerekrevágyók sorsa.....

Két ötletem van:

1./ patikában lehet kapni peteérés tesztet, amit 10-20 nap között este vizeletből

kell nézni. Amelyik nap két csík van, akkor kell együtt lenni

2./ ha így se sikerül, létezik külföldi meddőségi klinika, amelyiknek van pesti rendelője.

A megtermékenyítés nem olcsó, de nagyon sikeres, a betegeim közül egy 49 éves

nőnek is csináltak babát...

Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a meddőségről írottakat.

Nézze meg a babavideókat is!

Üdvözlettel:

dr. Petróczi István

Kérdés: 2022. augusztus 23., 20:28 ;Megválaszolva: 2022. augusztus 23., 20:28
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Nagy petezsák, nagy szikhólyag
Kombinált teszt eredmény
Várandósság _ionizáló...
Lelet kiértékelés
Korai terhességi ,alhasi fájdalom